Tranzacția prin care fondul de investiții Abris preia pachetul majoritar al Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, specializat în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate, a intrat în analiza Consiliului Concurenței.
Abris se asociază în această tranzacție cu cei doi fondatori, Fadi Rida și Mihai Stănescu, pentru dezvoltarea operațiunilor grupului și extinderea în regiune.
Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est.
Global Technical Group a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32 de milioane de euro, în creștere cu circa 85% față de 2017.
Pentru anul în curs, compania mizează pe o cifră de afaceri de circa 42 de milioane de euro.
Planurile Global Technical Group pentru 2019, avansate la început de an, vizează o creștere de aproximativ 30% la nivel de personal. Astfel, pentru anul în curs, compania are în plan creșterea echipei cu 100 de salariați, până la aproximativ 400 de angajați.
Creșterea cifrei de afaceri a Global Technical Group estimată pentru anul acesta va fi generată atât de evoluția organică, cât și de achiziții. Compania este interesată de achiziția de firme mai mici care să completeze prezența la nivel teritorial pe piața din România și care să dezvolte toate segmentele de business ale grupului.
Cât privește business-ul din afara României, Global Technical Group vizează extinderea în Europa de Vest și în Orientul Mijlociu, precum și consolidarea poziției în Serbia și Bulgaria, unde grupul este prezent de anul trecut. În 2018, afacerile companiei desfășurate în afara României, în zona CEE, au generat peste 25% din venituri, ținta fiind ca în 2020, până la 40% din venituri să provină de pe piețele externe.
Prezent de 11 ani pe piața din România, grupul este compus din cinci companii: Global Technical Systems, Global Technical Controls, Global Technical Services, GTS Global Intelligence și Global Operation Center.