După depășirea și a ultimului termen limită impus pentru vânzarea diviziei americane a TikTok, Guvernul Statelor Unite a decis să nu-l mai prelungească, dar nici nu a blocat aplicația, așa cum amenințase.
Campania americană împotriva TikTok, care a părut mai mult o ambiție a președintelui Trump, se derulează, de mai multe luni, fără succes. Serviciul chinez a fost pus să aleagă între a vinde divizia din SUA sau a fi blocată pe teritoriul țării.
Administrația Trump a impus chiar un termen limită până la care TikTok să fie vândută unei companii americane pentru a evita blocarea. Primul termen limită a trecut și a fost prelungit. Apoi au urmat alte termene limită care, la fel, au fost prelungite.
CITEȘTE ȘI Google Maps lansează o funcție de realizare a fotografiilor Street View doar cu telefonul4 decembrie a fost ultimul termen pentru vânzarea ori blocarea TikTok în Statele Unite, însă niciuna din cele două nu s-a întâmpla. De această dată, nici termenul limită nu a mai fost prelungit.
Negocierile dintre oficialii guvernamentali și reprezentanții TikTok continuă, însă, de această dată, fără un termen limită.
Președintele ales, Joe Biden, și-ar începe oficial mandatul pe 20 ianuarie, iar administrația actuală încearcă, pe ultima sută de metri, să-și impună până atunci punctul de vedere în cazul TikTok.
Dacă acest lucru nu se va întâmpla, soarta TikTok în Statele Unite va fi decisă de viitoarea administrație, care nu pare să aibă același intenții. Rețeaua socială chineză ar putea continua să funcționeze în SUA, după ce Donald Trump, părăsește Casa Albă, dar, probabil, cu anumite condiții.