Tarifele de terminare vor scădea cu 12-13%, din primăvară, de la 0,96 eurocenți pe minut la 0,84-0,85 eurocenți pe minut, măsură ce va fi supusă dezbaterii publice, a declarat într-un interviu pentru News.ro Sorin Grindeanu, noul președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), care precizează că vrea ca această scădere să se reflecte în factura plătită de utilizatori.
”Am avut în aceste săptămâni întâlniri cu operatorii. De altfel, avem o notificare din partea Comisiei Europene, ca România, la tarifele de terminare, să ia o decizie de scădere a acestor tarife. Sigur, aceste lucruri trebuie să fie făcute, la fel, conform legii: consultare publică, toți pașii. E important să subliniem că am avut discuții cu toți operatorii din România, le-am transmis aceste lucruri, nu o să avem probleme. Până la sfârșitul anului o să transmitem spre dezbatere publică decizia noastră de a scădea aceste tarife, astfel încât, parcurgând toții pași dați de lege, să ajungem în primăvara anului viitor să le scădem undeva la 12-13%”, a declarat într-un interviu pentru News.ro Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
El afirmă că își dorește ca această scădere să se vadă în factura pe care o plătește fiecare utilizator.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”Acesta este scopul final. Tariful de terminare este acum 0,96 eurocenți pe minut și o să îl scădem la 0,84-0,85 eurocenți pe minut”, a precizat Grindeanu.
Tariful de interconectare este unul dintre cele mai importante elemente de cost ale operatorilor telecom atunci când utilizatorii serviciilor de telefonie efectuează apeluri dintr-o rețea în alta.
Aceste tarife de interconectare trebuie plătite de operatorul din rețeaua căruia se inițiază apelul către operatorul în rețeaua căruia se termină apelul.
Tariful de interconectare la rețelele de telefonie mobilă a rămas neschimbat din aprilie 2014, când a scăzut de la 3,07 eurocenți/minut la 0,96 eurocenți/minut.
Pe piața de telecomunicații mobile activează Orange Romania, Vodafone Romania, Telekom și RCS&RDS.