Profitul net al Microsoft a crescut cu 3% în anul fiscal încheiat în iunie. Veniturile din cloud au urcat puternic

Profitul net al Microsoft a crescut cu 3% în anul fiscal încheiat în iunie. Veniturile din cloud au urcat puternic
scris 20 iul 2016

Profitul net ajustat al Microsoft a crescut în anul fiscal 2015-2016, încheiat în iunie, cu 3% față de perioada similară a anului trecut, la 22,3 miliarde de dolari, principalul pilon de creștere fiind reprezentat de serviciile de cloud. Pe de altă parte, veniturile companiei au înregistrat primul declin din 2009, de 2%, la 92 miliarde de euro.

Profitul net raportat GAAP (neajustat) a avansat cu 38% în ritm anual, la 16,8 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News

În perioada aprilie-iunie, Microsoft a înregistrat un profit net ajustat de 5,48 miliarde de dolari, în creștere cu 8% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile au urcat cu 2%, al 22,2 miliarde de dolari.

Profitul net raportat GAAP, care exlude ajustările legate de restructurări și reevalaurea activelor, a fost de 3,12 miliarde de dolari în ultimul trimestru fiscal, comparativ cu o pierdere de 3,2 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Veniturile din cloud computing au înregistrat un avans semnificativ, dovadă că eforturile companiei de a câștiga teren pe acest segment dau roade. Anterior, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a afirmat potențialul în zona de cloud este mai mare decât în orice altă piață pe care compania a activat vreodată.

Veniturile diviziei “Productivity and Business Processes”, care include Office și Dynamics, a au crescut cu 4,6% în trimestrul patru, la 6,97 miliarde de dolari.

Veniturile serviciului de cloud Office 365 au crescut cu 59% în trimestrul patru fiscal, în condițiile în care numărul abonaților a depășit 23 de milioane.

Veniturile diviziei “Intelligent Cloud” au avansat cu 7%, la 415 milioane de dolari, în condițiile în care veniturile platformei de cloud premium/corporate Azure s-au dublat.

Gigantul american Microsoft a anunțat, la finele lunii mai, un nou val de concedieri, urmând să desființeze 1.850 de locuri de muncă la divizia de telefoane mobile. Totodată, Microsoft a anunțat că va înregistra costuri de 950 de milioane de dolari legate de reevaluarea activelor și procesul de restructurare.

Vara trecută, gigantul IT a afirmat că intenționează să concedieze 7.800 de angajați. Noile concedieri vin după ce Microsoft a anunțat recent că va vinde activele din domeniul producției de telefoane mobile simple unei subsidiare a firmei taiwaneze Foxconn Technology, precum și companiei HMD Global, contra sumei de 350 de milioane de dolari. În schimb, grupul american va continua să producă smartphone-uri, comercializate sub marca Lumia.

Luna trecută, Microsoft a anunțat că a decis să cumpere platforma de socializare în scopuri profesionale LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari, tranzacția urmând să fie finalizată anul acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud
azure
office
lumia