OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iun 2024

Apple a reușit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT pe dispozitivele sale fără să plătească și, eventual, va câștiga un comision din banii făcuți astfel de producătorul ChatGPT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Apple a anunțat luni că va implementa funcții de inteligență artificială pe dispozitivele sale și că, unele dintre acestea vor fi realizate de ChatGPT.

Acesta lucru a fost posibil în urma unui parteneriat pe care cele două companii l-au pus în practică după mai multe luni de negocieri.

VIDEO Apple va implementa funcții de AI la nivelul sistemelor de operare ale dispozitivelor sale CITEȘTE ȘI VIDEO Apple va implementa funcții de AI la nivelul sistemelor de operare ale dispozitivelor sale

Parteneriatul, conform surselor citate de Bloomberg, nu implică bani, deocamdată, spre surprinderea multora. Acesta, aduce aminte, mai degrabă, de parteneriatul dintre Apple și Google privind căutarea web.

Apple nu plătește OpenAI pentru folosirea ChatGPT, moneda fiind expunerea pe care iPhone și celelalte dispozitive o vor oferi - ceea ce ar putea aduce numeroși noi utilizatori, eventual plătitori, pentru ChatGPT.

Mai mult, Apple ar putea ajunge să facă bani la fel cum face în cazul Google - oprind un procent din banii pe care OpenAI îi va face pe dispozitivele Apple.

AI-ul va fi implementat la nivelul sistemului de operare pe dispozitivele Apple, ceea ce va face ca acestea să fie ușor de accesat din orice aplicație. Inclusiv Siri va apela la ChatGPT în anumite cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
openai
ai
chatgpt