Microsoft îi va recompensa pe cei care descoperă probleme de securitate în Windows 10 cu până la 250.000 de dolari

Microsoft îi va recompensa pe cei care descoperă probleme de securitate în Windows 10 cu până la 250.000 de dolari
scris 27 iul 2017

Dezvoltatorul sistemelor de operare Windows a anunțat un nou program de recompense pentru bug-uri de securitate, cu sume mult mai mari decât până acum.

Microsoft lansează un nou program de recompense pentru a motiva experții în securitate să ajute la descoperirea vulnerabilităților din cele mai noi sisteme de operare ale sale. Acesta se numește Windows Bounty Program și aduce recompense semnificativ mai mari decât a oferit compania americană până acum în cazul sistemelor mai vechi.

Urmărește-ne și pe Google News

Dacă pentru problemele de securitate din Windows 8.1 Microsoft a plătit până la 100.000 de dolari, pentru bug-urile grave din Windows 10 și Windows Server compania americană crește miza maximă la 250.000 de dolari.

Profitul și veniturile Facebook au crescut puternic în trimestrul al doilea, depășind estimările CITEȘTE ȘI Profitul și veniturile Facebook au crescut puternic în trimestrul al doilea, depășind estimările

Valoarea recompenselor în acest gen de programe este direct proporțională cu gravitatea vulnerabilităților raportate. Pentru găuri de securitate în tehnologia de virtualizare Hyper-V din Windows recompensa maximă este de 250.000 de dolari. Pentru bug-uri mai puțin importante din versiunile beta de Windows 10 sau din browser-ul Microsoft Edge recompensele sunt de 15.000 de dolari.

Windows Bounty Program va continua pe termen nelimitat atât cât va dori Microsoft, care poate renunța la el când va considera că acesta nu mai poate contribui la creșterea nivelului de securitate a sistemelor sale.

Microsoft nu este singura companie care desfășoară astfel de programe prin care sunt recompensați cei care contribuie la întărirea securității produselor software. Google, Apple, Facebook și alții derulează programe de recompense similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10
securitate