Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA

Meta va plăti 1,4 miliarde de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Meta Platforms a fost de acord să plătească 1,4 miliarde de dolari pentru a soluționa un proces din partea statului Texas pentru utilizarea neautorizată de către Facebook a datelor biometrice ale utilizatorilor, a declarat procurorul general din Texas, Ken Paxton, citat de CNBC.

Procesul, intentat de Paxton în februarie 2022, a acuzat Meta că a capturat și folosit datele biometrice a milioane de locuitori din Texas – care erau coținute în fotografiile și videoclipurile încărcate pe Facebook – fără permisiunile cerute de lege, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Fondator și CEO 2Value: AI intervine și sporește ceea ce face expertul prin mai multe tactici foarte clare. Nu cred că există emoție artificială, ci algoritmi care pot da impresia unor emoții CITEȘTE ȘI Profit News TV - Maratonul Inteligența Artificială în Economie. Fondator și CEO 2Value: AI intervine și sporește ceea ce face expertul prin mai multe tactici foarte clare. Nu cred că există emoție artificială, ci algoritmi care pot da impresia unor emoții
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Procuratura generală a declarat că Facebook a stocat miliarde de identificatori biometrici fără consimțământul clienților, după ce a introdus în 2011 o nouă funcție numită ”Sugestii de etichete”.

”Fără ca majoritatea texanilor să știe, timp de mai bine de un deceniu, Meta a rulat software de recunoaștere facială pe aproape fiecare chip conținut în fotografiile încărcate pe Facebook, captând înregistrări ale geometriei faciale a oamenilor reprezentați”, a spus biroul lui Paxton.

Biroul a spus că Meta a făcut acest lucru deși știa că Legea privind captarea sau utilizarea identificatorilor biometrici din Texas interzice companiilor să capteze identificatorii biometrici ai texanilor fără a-i informa mai întâi și a obține consimțământul acestora.

Acordul cu Meta, depus la tribunalul districtual al statului Texas din comitatul Harrison, este cel mai mare acord legal obținut vreodată ca urmare a unei acțiuni a unui singur stat, potrivit biroului lui Paxton.

Meta va plăti cei 1,4 miliarde de dolari Texasului în cinci ani, a spus biroul.

”Această înțelegere istorică demonstrează angajamentul nostru de a înfrunta cele mai mari companii de tehnologie din lume și a le trage la răspundere pentru încălcarea legii și încălcarea drepturilor la confidențialitate ale texanilor”, a spus Paxton.

După vizita la Moscova, Orban a deschis ușa Schengen pentru ruși și bieloruși CITEȘTE ȘI După vizita la Moscova, Orban a deschis ușa Schengen pentru ruși și bieloruși

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru CNBC: ”Suntem încântați să rezolvăm această chestiune și așteptăm cu nerăbdare să explorăm oportunități viitoare de a aprofunda investițiile noastre în afaceri în Texas, inclusiv, posibil, dezvoltarea de centre de date”.

Deși înțelegerea a fost anunțată recent, a fost încheiată cu aproape două luni în urmă, în ajunul unui proces programat în iunie, potrivit McKool Smith, firma de avocatură care a reprezentat Texasul în proces, împreună cu firma Keller Postman.

McKool Smith a declarat că părțile i-au cerut judecătorului din caz la acel moment să întrerupă procedurile pentru a le permite părților să oficializeze termenii acordului înainte de a fi anunțat.

Biroul lui Paxton continuă un proces împotriva Alphabet, care acuză pe proprietarul Google că a colectat ilegal date biometrice de la milioane de texani.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
sua