Liderii UE au convenit impunerea de sancțiuni pentru a combate atacurile cibernetice, în perspectiva alegerilor europene

Liderii UE au convenit impunerea de sancțiuni pentru a combate atacurile cibernetice, în perspectiva alegerilor europene
scris 19 oct 2018

Liderii Uniunii Europene au convenit joi impunerea de sancțiuni pentru înăsprirea reacției la atacurile cibernetice și noi măsuri restrictive aplicate campaniilor online ale partidelor politice, pentru protejarea alegerilor europene din primăvara viitoare, transmite Reuters.

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat în această săptămână în legătură cu riscurile de dezinformare și de manipulare a voturilor pentru subminarea alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Amenințarea cu sancțiuni economice speciale din partea UE împotriva hackerilor, inclusiv a guvernelor sau persoanelor ostile, precum și cu amenzi împotriva partidelor politice va acționa ca o măsură de descurajare, a declarat președintele Donald Tusl după summitul liderilor UE.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Majoritatea britanicilor își verifică smarphone-ul în timp ce mănâncă CITEȘTE ȘI Majoritatea britanicilor își verifică smarphone-ul în timp ce mănâncă

”Un astfel de regim ar trebui să ajute la protejarea cetățenilor noștri, a companiilor și a instituțiilor de toate tipurile de atacuri cibernetice”, a declarat Tusk reporterilor, referindu-se la propunerile făcute de șapte state UE, între care și Marea Britanie.

Oficialii occidentali afirmă că Rusia a inclus atacurile cibernetice în operațiunile sale militare, iar Marea Britanie, Olanda și Statele Unite au acuzat Moscova că pune în aplicare o campanie globală de atacuri informatice împotriva Occidentului.

Oficialii europeni sunt îngrijorați și de folosirea în mod incorect a datelor alegătorilor pe plan intern, pentru influențarea alegerilor.

Comisia Europeană a propus în octombrie reguli noi pentru a preveni repetarea scandalului din jurul Facebook și Cambridge Analytica.

Datele a milioane de cetățeni europeni s-au aflat printre datele folosite de firma britanică de consultanță pentru a construi profiluri ale alegătorilor și pentru a influența alegerile prezidențiale care au avut loc în SUA în 2016.

În concluziile summitului de joi, liderii UE au spus că noile măsuri pentru combaterea atacurilor cibernetice, a dezinformării și a maniulării datelor ”merită o examinare rapidă și punerea în practică”.

La o întâlnire cu lideri asiatici la summitul UE-Asia care are loc începând de joi seara, cei 28 de lideri europeni se vor întâlni cu premierul rus Dmitri Medvedev și cu premierul chinez Li Keqiang și vor discuta probabil și problema securității cibernetice, iar comunicatul final se va concentra ăe măsuri de combatere a hackerilor.

Rusia și China resping responsabilitatea atacurilor cibernetice.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
ue