Japonia aplică pedeapsa cu închisoarea de până la un an și alte pedepse mai dure pentru a combate hărțuirea cibernetică

Japonia aplică pedeapsa cu închisoarea de până la un an și alte pedepse mai dure pentru a combate hărțuirea cibernetică
scris 8 iul 2022

O pedeapsă cu închisoarea de până la un an și alte pedepse mai dure pentru insulte online au intrat în vigoare în Japonia, ca parte a eforturilor de a combate hărțuirea cibernetică, relatează Kyodo News.

Codul Penal revizuit a majorat, de asemenea, amenda pentru insulte la până la 300.000 de yeni (2.200 de dolari), mărind pedeapsa actuală cu închisoarea pentru mai puțin de 30 de zile și amenda în valoare de mai puțin de 10.000 de yeni. Termenul de prescripție pentru insulte a fost, de asemenea, prelungit de la un an la trei ani, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție: Holcim România achiziționează General Beton România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Holcim România achiziționează General Beton România

Decizia de modificare a legii a fost luată după ce Hana Kimura, o luptătoare profesionistă în vârstă de 22 de ani și membru al distribuției în serialul de pe Netflix ”Terrace House”, s-ar fi sinucis în mai 2020, după ce a primit un numeroase mesaje pline de ură pe rețelele sociale.

Doi bărbați din prefecturile Osaka și Fukui au fost amendați cu 9.000 de yeni fiecare pentru insulte postate la adresa Kimurei înainte de moartea ei, dar unii și-au exprimat îngrijorarea că pedepsele sunt prea ușoare, ceea ce a dus la grăbirea modificărilor legale.

Consiliul Legislativ al Ministerului Justiției i-a recomandat ministrului Justiției Yoshihisa Furukawa în octombrie anul trecut înăsprirea sancțiunilor.

Modificarea propusă a fost depusă la sedința ordinară a Dietei din acest an, dar principalul Partid Constituțional Democrat din Japonia și alții s-au opus revizuirii, argumentând că ar putea reprima criticile legitime la adresa politicienilor și oficialilor publici.

Proiectul de lege a fost adoptat într-o ședință plenară a Camerei Superioare pe 13 iunie, după ce Partidul Liberal Democrat, aflat la guvernare, a ajuns la un acord cu CDPJ și alții cu privire la o dispoziție suplimentară, care stipulează că o revizuire va fi efectuată în termen de trei ani de la data adoptării pentru a determina dacă acesta restricționează libertatea de exprimare în mod incorect.

Furukawa a declarat, marți, că punerea în aplicare a pedepselor mai severe a fost semnificativă, deoarece ”demonstrează evaluarea legală conform căreia (hărțuirea cibernetică) este o infracțiune care ar trebui tratată cu severitate și acționează ca un factor de descurajare”.

El a subliniat că decizia nu va acționa ca ”o restricție nejustificată a libertății de exprimare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
hărțuire cibernetică
japonia