IBM, Google și alte companii lucrează la o nouă interfață deschisă, pentru a concura Intel

IBM, Google și alte companii lucrează la o nouă interfață deschisă, pentru a concura Intel
scris 14 oct 2016

Giganții tehnologiei IBM, Google și alte șapte companii s-au asociat pentru lansarea unei interfețe deschise care să îmbunătățească performanțele servelor centrelor de date, pentru a concura în acest fel Intel, relatează Reuters.

Noul standard, numit Open Coherent Accelerator Processor Interface (OpenCAPI), este un forum deschis care va oferi un design de interfață deschisă de bandă mai largă și mai rapidă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Această interfață va ajuta companiile și centrele de stocare a datelor în sistem cloud să accelereze accesul la date, procesele de învățare ale dispozitivelor digitale și alte activități.

Consorțiul intenționează că facă publică specificația înainte de sfârșitul acestui an și anticipează apariția de servere și produse asociate bazate pe noul standad în a doua jumătate a anului 2017, potrivit unui comunicat.

Intel, cel mai mare producător de cipuri din lume, este cunoscut pentru faptul că își protejează tehnologiile și a optat să nu participe la noul consorțiu. În trecut, Intel nu s-a implicat în alte grupuri tehnologice pentru standarde deschise, precum CCIX și Gen-Z.

Iulian Stanciu: eMAG va deveni profitabil în 2018 sau 2019, când afacerile vor depăși un miliard de euro CITEȘTE ȘI Iulian Stanciu: eMAG va deveni profitabil în 2018 sau 2019, când afacerile vor depăși un miliard de euro

"În condițiile în care inteligența artificială, echipamentele cu capacitate de învățare și analizele avansate au devenit prețul de a face afaceri în această eră digitală, volumele uriașe de date au devenit norme”, a declarat Doug Balog, director general al IBM Power.

El a arătat că actualele centre de date nu mai pot depinde de o singură companie pentru inovații.

Din consorțiul OpenCAPI mai fac parte Advanced Micro Devices, Dell EMC, Hewlett Packard Enterprise, Mellanox Technologies, Micron Technology, NVIDIA și Xilinx.

viewscnt
Afla mai multe despre
ibm
google
intel