Pentru că nu toate instituțiile și firmele prezente pe Google Maps au trecute orele de funcționare, Google va începe să completeze programul acestora cu ajutorul unor algoritmi de învățare mecanică.
În primul rând, AI-ul va analiza o serie de informații pentru a vedea dacă actualizarea datelor este, într-adevăr necesară.
Acesta se va uita la data la care a fost actualizat ultima oră programul de funcționare și va compara cu programul de funcționare al unor firme asemănătoare. În plus, va fi urmărit graficul Popular Times, care poate arăta că mulți oameni sunt prezenți la o oră care figurează în afara programului.
CITEȘTE ȘI Un nou malware a ajuns magazinul oficial de aplicații pentru Android și a spionat zeci de milioane de utilizatoriDacă aceste semnale duc la concluzia că programul trecut în Google Maps nu este corect, AI-ul trece la următoare fază, cea de descoperire a programului real de funcționare.
În această a doua etapă, AI-ul analizează și mai multe date - verifică programul de pe site-ul oficial, se uită pe imaginile făcute la nivelul străzii (Street View) etc.
După ce AI-ul ajunge la o concluzie, iar programul este trecut în Google Maps, chestionare privind acuratețea datelor vor fi afișate utilizatorilor și deținătorilor pentru confirmare.
Google spune că, pe parcursul următoarelor luni, vor fi actualizate astfel datele a peste 20 de milioane de firme din toată lumea.
Rămâne de văzut și cât de bine va funcționa AI-ul pe care Google pune atât de multă bază și cât de corecte vor fi informațiile stabilite de acesta. În alte cazuri, precum Play Store, AI-ul nu pare să-și facă treaba așa cum trebuie pentru protejarea utilizatorilor, însă Google îl preferă pentru că îl scutește de plata unor salarii.