Google a reparat o nouă vulnerabilitate a browser-ului Chrome exploatată de hackeri

Google a reparat o nouă vulnerabilitate a browser-ului Chrome exploatată de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 mai 2024

Pentru a cincea oară în tot atâtea luni, Google a lansat un patch pentru o gaură de securitate despre care are informații că a fost deja folosită în atacurile hackerilor.

Google a lansat un patch de securitate care repară o vulnerabilitate de severitate înaltă din cadrul componentei Visuals, care gestionează modul în care este generat și afișat conținutul în browser.

Urmărește-ne și pe Google News

Purtând indicativul CVE-2024-4671, patch-ul vine în întâmpinarea unei găuri de securitate de tip „user after free”, care apare atunci când un program continuă să folosească zone din memorie eliberare de operațiunile legitime.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Google va eticheta aplicațiile guvernamentale pentru Android CITEȘTE ȘI Google va eticheta aplicațiile guvernamentale pentru Android

Google recunoaște că această vulnerabilitate pare să fi fost deja folosită de hackeri în atacuri, înainte de a deveni cunoscută companiei.

Vulnerabilitatea a fost descoperită de un expert în securitate cibernetică, care a comunicat-o celor de la Google și care, cel mai probabil, va fi recompensat pentru asta prin programul derulat de companie.

Patch-ul este acum livrat pentru versiunile stabile ale browser-ului Chrome care rulează pe Windows și pe Mac. Este deja a cincea vulnerabilitate gravă, exploatată de hackeri, pe care Google o repară anul acesta la propriul browser web.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
vulnerabilitate
chrome
securitate
hackeri