Germania a lansat licitația pentru atribuirea de licențe 5G, cu vânzări de peste 330 milioane euro în prima zi. În România, Telekom este în conflict cu statul pentru OU 114 și atenționează cu neparticiparea la licitația 5G

Germania a lansat licitația pentru atribuirea de licențe 5G, cu vânzări de peste 330 milioane euro în prima zi. În România, Telekom este în conflict cu statul pentru OU 114 și atenționează cu neparticiparea la licitația 5G
scris 20 mar 2019

Germania a lansat licitația pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G, obținând 332,5 milioane de euro în prima zi de vânzări, a anunțat Jochen Homan, șeful Autorității Federale de Reglementare a Rețelelor (BNetzA).

BNetzA a scos la licitație 41 de blocuri de frecvențe în benzile 2 GHz și 3,6 GHz, iar estimările cu privire la sumele ce vor fi strânse la finalul licitației se ridică la 3-5 miliarde euro, bani care vor fi reinvestiți pentru modernizarea rețelelor broadband din Germania, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională! CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Orange, Telekom și Vodafone atenționează autoritățile: dacă nu schimbați OU 114, mergem la Curtea Constituțională!
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cei trei operatori principali de telefonie din Germania (Deutsche Telekom, Vodafone și Telefonica Deutschland) precum și 1&1 Drillisch, un operator virtual de telefonie mobilă deținut de United Internet, și-au exprimat interesul de a participa la această licitație.

În România, Telekom România, aflată sub controlul grupului german, a atenționat cu o posibilă absență de la licitația 5G din cauza OU 114/2018.

Șeful grupului Telekom România, Miroslav Majoros, a anunțat că analizează varianta neparticipării la licitația 5G, programată în a doua parte a acestui an, din cauza condițiilor care derivă din aplicarea prevederilor OUG 114/2018, așa numita "taxă pe lăcomie".

Telekom România este prezentă pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Prin Ministerul Comunicațiilor, statul are o participație de 45,96% în capitalul social al Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), care, la rândul ei, deține 30% din acțiunile fostului Cosmote. Grupul elen OTE controlează 54,04% din acțiunile fostului Romtelecom.

Deutsche Telekom este cel mai mare acționar al OTE.

În România operează patru operatori de telefonie mobilă – Orange, Vodafone, Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) și RCS&RDS. Numărul utilizatorilor de telefonie mobile depășește 22 milioane de clienți, potrivit ANCOM. Liderul pieței este Orange România, cu peste 10 milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
telekom
licitatie