FOTO O companie georgiană pregătește construcția unui cablu submarin de internet, ce va lega Georgia de România

FOTO O companie georgiană pregătește construcția unui cablu submarin de internet, ce va lega Georgia de România
scris 3 aug 2020

Compania georgiană Diamond Link Global se pregătește să lanseze lucrările pentru construcția unui cablu submarin de internet ce va lega Georgia de România, proiect evaluat la 35 milioane de dolari.

Cablul va conecta direct capitala georgiană, Tbilisi, de București, prin intermediul a două terminale aflate la Marea Neagră, respectiv în Poti (Georgia) și Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News

Acesta va avea o lungime de 1.208 kilometri și o capacitate potențială de transfer de până la 129 Tbps (6 perechi de fibre cu o capacitate de 21,5 Tbps/pereche).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
SURPRIZĂ OMV s-a răzgândit: nu mai acordă un dividend de 2 euro/acțiune, ci îl îngheață la nivelul celui din 2018 CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ OMV s-a răzgândit: nu mai acordă un dividend de 2 euro/acțiune, ci îl îngheață la nivelul celui din 2018

Proiectul, anunțat în 2018, este derulat în parteneriat cu compania americană SubCom, cea care a furnizat și echipamentele pentru “Caucaz”, singurul cablu submarin de comunicații ce leagă Georgia direct de Europa, via Bulgaria.

SubCom a colaborat la construcția sistemului “Caucaz” cu Caucasus Online, cel mai mare furnizor de internet din Georgia, controlat la acel moment de Mamia Sanadiradze, actualmente directorul general al Diamond Link Global.

Potrivit lui Sanadiradze, investiția în noul cablu submarin se ridică la 35 milioane de dolari și va fi finanțată, în mare parte, printr-un credit obținut de la banca americană de export-import EXIM.

Lucrările de proiectare sunt în faza activă, lansarea construcției fiind așteptată “în curând”, a declarat antreprenorul georgian pentru publicația Business Partner, citată de Ambasada Georgiei în România.

Construcția unui al doilea cablu submarin de internet în Georgia va crește capacitatea de conectare în regiune și va duce la scăderea tarifelor pentru serviciile de internet oferite populației, a adăgat Sanadiradze.

“Ne vom concentra pe marii furnizori de internet și pe companiile de telecomunicații. Sperăm că, pe viitor, clienții acestor companii vor obține servicii mai ieftine și vor crește volumele de transfer”, potrivit acestuia.

Noul cablu ar urma să devină operațional în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
cablu submarin internet
cablu internet georgia romania
diamond link global
mamia sanadiradze
subcom
investitie
internet de mare viteza