Europol a preluat controlul a peste 100 de servere din 9 țări europene, inclusiv din România

Europol a preluat controlul a peste 100 de servere din 9 țări europene, inclusiv din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2024

Europol a preluat controlul a peste 100 de servere din 9 țări europene (inclusiv din România) în cea mai mare operațiune împotriva sistemelor care folosesc boți pentru atacuri cibernetice de tip malware. Bitdefender este menționată alături de alte companii internaționale ce au oferit suport acțiunii Europol, arată BiziDay.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Agenția de aplicare a legii din Uniunea Europeană anunță că, în ultimele două zile, a desfășurat “Operațiunea Endgame”, despre care spune că este cea mai amplă desfășurată vreodată împotriva rețelelor de boți, care joacă un rol major în implementarea atacurilor cibernetice, inclusiv de tip ransomware.

Patru persoane au fost arestate (în Armenia și Ucraina) și peste 100 de servere de internet au fost dezafectate sau întrerupte, într-o operațiune coordonată la nivel internațional de Germania, Franța și Olanda, dar care a implicat și SUA, România, Bulgaria, UK și Elveția.

Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul cipurilor au fost expuși la radiații, spun autoritățile sud-coreene CITEȘTE ȘI Samsung se confruntă cu o anchetă după ce doi lucrători în domeniul cipurilor au fost expuși la radiații, spun autoritățile sud-coreene

Europol spune că peste 2.000 de domenii, folosite pentru închirierea de instrumente pentru cei care execută atacuri cibernetice, au fost dezafectate, iar unul dintre principalii suspecți (arestat) a câștigat cel puțin 69 de milioane de euro din acest tip de afacere ilegală (ransomware as a service).

Programele (sau boții) malware le permit infractorilor cibernetici să se conecteze la un computer și, eventual, să preia controlul acestuia, odată ce au fost descărcate de pe internet. Între rețelele de boți dezafectate, Europol menționează IcedID, Smokeloader, SystemBC, Pikabot sau Bumblebee. De asemenea, agenția UE vorbește despre sprijinul primit de la un număr de companii private în Operation Endgame, firma românească Bitdefender fiind menționată în capul listei.

viewscnt
Afla mai multe despre
europol
servere