Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent

Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziția Telekom Romania Mobile, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Telekom va rămâne operator independent
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Digi Communications a încheiat un acord de principiu pentru achiziționarea companiei Telekom Romania Mobile Communications, prin intermediul unui vehicul deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, controlat de Adrian Tomșa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acordul a fost anunțat concomitent atât de Digi Communications, cât și de compania elenă OTE, controlată de grupul german Deutsche Telekom.

OTE precizează că părțile au semnat un Memorandum de Înțelegere și sunt în curs de a depune documentul spre aprobare la autoritățile române competente. 

În cazul în care tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații.

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă CITEȘTE ȘI Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă

Încheierea tranzactiei este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autorități și finalizarea și semnarea documentației aferente.

Telekom Romania este controlată de grupul elen OTE, care deține peste 99,9% din acțiuni, iar trei acțiuni sunt în proprietatea Societății Naționale de Radiocomunicații (SNR). La rândul său, grupul OTE este deținut în proporție de 46% de grupul german Deutsche Telekom.

Operatorul Telekom Romania Mobile Communications (fost Cosmote) a închis anul 2023 cu afaceri de1,29 miliarde de lei, în scădere cu 5,8% față de 2022. Rezultatul net al activității desfășurate în anul precedent a fost negativ, cifrele afișând o pierdere de 79,8 milioane de lei, de la 558 milioane de lei în 2022.

Creanțele au scăzut cu aproape 14% în cursul anului 2023, la 251,9 milioane de lei, iar datoriile datoriile totale au coborât cu 6,7%, la 938,4 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a coborât cu 4,4%, la 757.

Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, a vândut acțiunile deținute la Orange România CITEȘTE ȘI Nicolae Badea, fostul finanțator al Dinamo București, a vândut acțiunile deținute la Orange România

Principalii jucători pe piața de telecomunicații mobile sunt Orange Romania, Digi Romania (fost RCS&RDS) și Vodafone Romania.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom mobile
afaceri
datorii
creante
salariati
rezultat