DefCamp 2016: competiții noi de hacking și peste 1000 de specialiști în securitate cibernetică

DefCamp 2016: competiții noi de hacking și peste 1000 de specialiști în securitate cibernetică
scris 1 nov 2016

DefCamp, cea mai importantă conferință dedicată securității cibernetice din Europa Centrală și de Est, ajunge la a șaptea ediție. Astfel, în perioada 10 – 11 noiembrie, în București se vor reuni peste 1.000 de experți în securitate cibernetică, din Romania, Germania, Rusia, Franța, Emiratele Arabe Unite, Australia, Statele Unite ale Americii și Israel. La această ediție vor participa reprezentanți din peste 100 de companii din domenii diverse, pentru care securitatea este vitală: sectorul public, financiar, telecom, e-commerce, software development, virtualizare sau dezvoltare cloud.

Pe lângă cei care luptă pentru protejarea dispozitivelor și programelor de pe computere, la DefCamp 2016 participanții vor putea experimenta atacarea sistemelor informatice într-un mediu controlat, în cadrul concursurilor pregătite de organizatori. Astfel, Hacking Village este o zonă special amenajată, în care vor fi implementate diverse scenarii întâlnite în viața reală. DefCamp Capture the Flag, IoT Village, Hack the Bank, Target John, Startup Corner, Wifi Pwned Board, Critical Infrastructure Attack, App2Own, Ariadne's Thread sunt competițiile la care se vor putea întrece participanții, pentru a-și îmbunătăți cunoștintele în domeniu, dar și pentru a înțelege importanța securizării sistemelor informatice.

„Vor fi două zile excelente pentru securitatea cibernetică. Pentru DefCamp #7 ne-am concentrat în special pe competiții. Astfel, am introdus conceptul de Hacking Village, pentru ca oamenii să poată experimenta și să afle practic ce înseamnă hacking, ce probleme sunt și cum pot fi rezolvate în echipamentele hardware pe care ne bazăm viețile sau în soluțiile software pe care le folosim cu toții. Vor fi două zile pline, avem experți din diverse țări și subiecte care să ne pregătească pentru noul an al provocărilor ce țin de securitate cibernetică“, a declarat Andrei Avădănei, fondatorul și coordonatorul DefCamp.

DefCamp 2016 este organizată de Asociația Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România, în parteneriat cu Orange România. Conferința se bucură și de sprijinul Bitdefender și Beyond Security.

Urmărește-ne și pe Google News

„Orange susține revoluția digitală și dezvoltă permanent soluții bazate pe cele mai noi tehnologii, pentru a crea experiențe memorabile acasă, la birou sau în mișcare. Pe lângă conectivitate, pentru noi, în cadrul Orange, siguranța datelor este prioritară. Cu atât de multe dispozitive conectate în jurul nostru, riscurile și amenințările cibernetice devin tot mai mari. Avem o abordare integrată în privința securității cibernetice, de aceea noile tehnologii pentru securitatea datelor stau la baza fiecărui produs pe care îl dezvoltăm. Acesta este motivul pentru care suntem și în acest an alături de echipa DefCamp, locul unde se adună specialiștii în securitatate cibernetică din România și nu numai,” a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul Orange România.

Avansul tehnologic redefinește securitatea cibernetică

Noua ediție DefCamp se desfășoară într-un an în care s-a vorbit foarte mult de noile tehnologii - mașini autonome, orașe digitale sau soluții digitale de reducere a birocrației, dar și despre vulnerabilitățile majore cu care se confruntă utilizatorii obișnuiți pe telefoanele sau computerele lor. În următoarea perioadă, aceste tehnologii se vor dezvolta tot mai mult, iar „Internet of Things“ va fi în centrul dezbaterilor.

În acest cadru tehnologic, DefCamp mizează mult pe competiții și pe sfaturi de la experți în securitate cibernetică. Nu va lipsi nici în acest an finala DefCamp Capture the Flag (D-CTF), cea mai importantă competiție de white hacking din Europa Centrală și de Est. La ediția precedentă, încă din etapa de calificare au participat aproape 1.200 de echipe din peste 80 de țări, iar câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani, gadgeturi sau hardware. Anul acesta, în etapa finală, sunt așteptate să vină în România echipe din 13 țări.

În contextul orașelor inteligente, Amihai Neiderman, Head of Research la Equus, va vorbi despre cum a reușit să acceseze rețeaua publică de WiFi din Tel Aviv. Prezentarea lui, sugestiv intitulată „How I hacked my city“, se va desfășura în prima zi, începând cu ora 9.30. Raul Alvarez, Senior Security Researcher la Fortinet, va susține prezentarea „Reversing a Polymorphic File-Infecting Ransomware“, în cadrul căreia va vorbi despre analiza pe un virus ransomware, cea mai mare amenințare pentru utilizatorii casnici în ultimii ani.

Cu titlul „Do Tinder Bots Dream of Electric Toys?“, Inbar Raz, Principal Researcher la PerimeterX Inc., va prezenta algoritmii identificați pentru aplicația de matrimoniale Tinder, dar și cum sunt generați. Dave Chronister, Managing Partner la Parameter Security va avea prezentarea „Split Personalities: The Psychology of Social Engineering“ și va discuta despre dimensiunile acestei activități prin care foarte mulți oameni sunt convinși să furnizeze datele lor. Programul complet al conferinței este disponibil pe site-ul DefCamp, împreună cu o mulțime de alte detalii despre toate celelalte activități practice.

Despre DefCamp

Din 2011 până în prezent, DefCamp a reușit să se impună ca un eveniment cu tradiție pentru Europa Centrală și de Est, atrăgând în România peste 3,000 de participanți, din 50 de țări și 95 de orașe, interesați de hacking, vulnerabilități cibernetice, dar și de soluții pentru protejarea datelor în mediul online. Audiența este complementară și echilibrată, după cum urmează: 35% sunt specialiști și oameni cu profil cyber security, 25% reprezintă top management, 20% vin din zona de dezvoltare proiecte, iar alți 20% sunt instituții, ONG-uri, participanți din mediul academic sau chiar studenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
defcamp
securitate