China și-a recuperat întârzierea în domeniul tehnologic ”furând” SUA; un parteneriat în domeniul inteligenței artificiale, o sursă de îngrijorare; Rusia, Coreea de Nord, Iranul și terorism, surse de amenințare

China și-a recuperat întârzierea în domeniul tehnologic ”furând” SUA; un parteneriat în domeniul inteligenței artificiale, o sursă de îngrijorare; Rusia, Coreea de Nord, Iranul și terorism, surse de amenințare
scris 23 ian 2019

China și-a ”comprimat” perioada dezvoltării unor noi tehnologii ”furând” propritatea intelectuală americană, ceea ce-i permite în prezent să conteste supremația Statelor Unite în acest domeniu, potrivit serviciilor naționale americane de informații, care și-au prezentat noua strategie, relatează AFP.

”Ne confruntăm cu cel mai divers și complex eventai de amenințări pe care le-am văzut vreodată”, a declarat marți directorul serviciilor americane de informații (ODNI) Dan Coats, care a prezentat noua ”strategie a informațiilor naționale” ale Statelor Unite, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Între sursele acestor amenințări, Coats a citat adversari tradiționali ai Statelor Unite - precum Rusia, China, Coreea de Nord și Iranul -, dar și grupări teroriste și alți actori nonstatali.

FOTO Twitter testează o nouă interfață grafică CITEȘTE ȘI FOTO Twitter testează o nouă interfață grafică

”Cea mai mare îngrijorare a noastră sunt amenințările care vor fuziona, pentru că adversarii noștri își vor uni forțele”, a subliniat el.

China și-a recuperat întârzierea tehnologică față de Statele Unite cu ajutorul ”capacității sale de a ne fura proprietatea intelectuală”, a declarat pentru presă un oficial de rang înalt din domeniul informațiilor.

China și Rusia sunt tentate de un parteneriat în domeniul inteligenței artificiale (AI), iar ”acesta este o sursă de îngrijorare”, a precizat acest oficial, care a cerut protecția anonimatului.

”Adversarii tradiționali vor (...) profita de schimbări în mediul mondial, și anume o slăbire a ordinii internaționale de după al Doilea Război Mondial, un recul al dominației idealurilor democratice occidentale, tendințele tot mai izolaționiste ale Occidentului și evoluțiile economiei mondiale”, se arată în noua strategie - un document de aproximativ 30 de pagini.

Aproximativ 20 de jurnaliști au fost invitați să asiste la această prezentare a comunității americane de informații, din care fac parte 17 agenții militare și civile.. Este vorba despre un eveniment rar, chiar dacă ei au asistat la discursul lui Coats în fața unui ecran uriaș. DNI și-a susținut discursul într-o sală vecină.

Conducerea serviciilor americane de informații vrea să dea dovadă de mai multă transparență, cu scopul de a câștiga încrederea publicului american, într-un context de "fake news" și ingerințe, a declarat el.

Misiunea comunității informațiilor este ”de a căuta adevărul, iar atunci când l-a găsit să-l spună”, a subliniat Coats.

”Prin mai multă transparență, noi vom consolida încrederea Americii în faptul că această comunitate de informații caută adevărul și spune adevărul”, a adăugat el, fără să menționeze vvreodată numele președintelui american Donald Trump - cunoscut prin afirmațiile sale eronate sau înșelătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
china
tehnologie