Cercetătorii MIT au creat o inteligență artificială care compune povești de groază împreună cu oamenii

Cercetătorii MIT au creat o inteligență artificială care compune povești de groază împreună cu oamenii
scris 1 nov 2017

Trei oameni de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts au dezvoltat un AI care poate scrie povești de groază, dar care interacționează cu utilizatorii pe Twitter pentru dezvoltarea acestora.

Pinar Yanardag, Manuel Cebrian și Iyad Rahwan, ingineri în cadrul Massachusetts Institute of Technology, cunoscută mai mult din filmele și serialele americane ca MIT, una dintre cele mai prestigioase instituții de cercetare din lume, au creat inteligența artificială Shelly.

Urmărește-ne și pe Google News

Activă pe Twitter ca @shelly_ai, AI-ul celor de la MIT există pentru a compune povești de groază. Scrise în limba engleză, scurtele novele publicate pe rețeaua de socializare se dovedesc fluente, ceea ce arată o bună stăpânire a vocabularului de specialitate, și uneori chiar mai înfricoșătoare decât literatura clasică.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Ca și alte sisteme de inteligență artificială, pentru a ajunge în acest punct, Shelly a avut nevoie de antrenament. Aceasta a memorat peste 140.000 de povești de groază, având ca sursă directorul r/nosleep de pe Reddit – o pagină în care autorii amatori își pot publica propriile creații din domeniul horror.

Însă Shelly, denumită după Mary Shelley, autoarea romanului Frankenstein, nu scrie lucrări complete. Aceasta postează pe Twitter o dată pe oră începutul unei povestiri, invitând utilizatorii să continue firul epic, pentru ca apoi Shelly să publice o altă frază și tot așa.

Dincolo de poveștile înfricoșătoare, Shelly reprezintă o altă metodă de antrenare și îmbunătățire a inteligenței artificiale față de cele tradiționale, una în care oamenii și AI-ul lucrează împreună.

VIDEO Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo CITEȘTE ȘI VIDEO Sony lansează o nouă versiune a câinelui-robot Aibo

Procesul de învățare nu s-a oprit la cele 140.000 de povestiri înfricoșătoare memorate de pe Reddit, ci continuă cu fiecare interacțiune umană. Shelly învață din replicile primite pe Twitter și urmărește reacțiile utilizatorilor. Aceasta va încerca să creeze continuări similare din punct de vedere stilistic celor care au primit cele mai multe like-uri, retweet-uri și replici.

Până acum, Shelly a compus, împreună cu utilizatorii de Twitter, peste 200 de povești. Bărbați care se trezesc gravizi într-un spital, podele care zâmbesc și oameni fără fețe sunt câteva dintre temele care se regăsesc în creațiile AI-ului.

Shelly nu este primul proiect de acest gen al celor trei oameni de știință de la MIT. Anul trecut, tot de Halloween, aceștia au lansat Nightmare Machine, un AI care crea desene de groază.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificial
mit