Cehii de la ALEF în România: afaceri mai mari, profit în scădere

Cehii de la ALEF în România: afaceri mai mari, profit în scădere
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 iun 2024

ALEF Distribution Ro, parte a ALEF Group din Cehia, unul dintre cei mai importanți distribuitori de sisteme IT din Europa Centrală și de Sud-Est, a înregistrat în 2023 o cifră de afaceri de 450,51 milioane de lei, în creștere cu 15,8% față de 2022. Activitatea companiei a fost profitabilă, rezultatul net fiind de 971.819 milioane de lei, dar de la un plus de 2,03 milioane de lei în anul precedent.

Datoriile au scăzut cu 3,6%, la 216,1 milioane de lei, în timp ce creanțele au urcat cu 18,3%, la 173,84 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News

Numărul mediu al salariaților s-a situat la 78 în 2023, de la 76 în 2022.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Orange Communications, fostul Romtelecom: afaceri în scădere, diminuare de pierdere. Urmează să disponibilizeze peste 500 de angajați CITEȘTE ȘI Orange Communications, fostul Romtelecom: afaceri în scădere, diminuare de pierdere. Urmează să disponibilizeze peste 500 de angajați

Grupul ceh a intrat pe piața românească în luna mai 2017, după preluarea activității LikeIT Solution de distribuție de componente, accesorii, sisteme și soluții IT, inclusiv distribuția produselor marca Microsoft, Cisco, Asus, Fujitsu și APC, precum și unele active ale companiei și anumite contracte în legătură cu cele de mai sus, la care LikeIT este parte.

LikeIT Solution a fost înființată în 2014 de Dragoș Popescu, proprietarul R.H.S. Company.

Kaufland, \ CITEȘTE ȘI Kaufland, "abonat" la amenzile GDPR. Acum, pentru că un paznic ar fi utilizat necorespunzător datele dintr-o plângere a unei cliente

Dragoș Popescu a vândut toate acțiunile LikeIT Solution în noiembrie 2016, cumpărător fiind Mihai Popescu, care a devenit asociatul unic al companiei, conform datelor www.termene.ro.

În luna mai 2017, ALEF și Mihai Popescu au înființat ALEF Distribution Ro, unde grupul ceh deține 70% din acțiuni. Ulterior, grupul ceh a devenit unic acționar.

Pe piața locală a distribuției de sisteme IT  mai activează companii precum Network One Distribution (NOD), controlată de către Iulian Stanciu, președintele executiv al eMAG, Elkotech Romania, ABC Data, Asbis și Gersim Impex.

viewscnt
Afla mai multe despre
alef
likeit solution
afaceri
salariati
datorii
creante