Tranzacție - Antreprenori români cumpără de la americani o companie IT din România

Tranzacție - Antreprenori români cumpără de la americani o companie IT din România
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris marţi, 03:32

Red Point Software Solution, companie românească specializată în furnizarea de servicii și soluții IT, a achiziționat integral Ness Technologies Ro Iași, cu afaceri de 7 milioane de lei în 2023, parte a furnizorului american de soluții și servicii IT Ness Technologies, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Anul trecut, afacerile Ness Technologies Ro au scăzut cu 56%, rezultatul net al activității a trecut la un minus de 8,65 milioane de lei, de la un profit net 356.749 lei în 2022, iar numărul mediu de salariați a scăzut cu 18%, la 23 de persoane.

VIDEO Germania. Mii de persoane evacuate în sudul țării, în urma inundațiilor. Mai mulți oameni sunt dispăruți, după ce au fost surprinși de viituri. Transportul în comun este grav perturbat. CITEȘTE ȘI VIDEO Germania. Mii de persoane evacuate în sudul țării, în urma inundațiilor. Mai mulți oameni sunt dispăruți, după ce au fost surprinși de viituri. Transportul în comun este grav perturbat.

Ness Technologies Ro a fost înființată în anul 2016, desfășoară activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client) și era controlată integral de Ness Technologies (East) BV, înregistrată în Olanda. Acum, denumirea firmei a fost schimbată în Red Point Technologies.

Ness Technologies deține pe piața locală și compania Ness Romania, fosta Radix Company, cumpărată în anul 2005 de la omul de afaceri Gabriel Mardarasevici pentru 4 milioane de euro. 

Tranzacție în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria CITEȘTE ȘI Tranzacție în IT-ul românesc - Roweb a fost cumpărată de unul dintre cele mai mari grupuri de software din Bulgaria

Cu sediul în Iași, Red Point Software Solutions este o companie românească specializată în furnizarea de servicii și soluții IT, cu un portofoliu diversificat de soluții software de business, care include o serie de soluții proprii, dezvoltate în cadrul organizației, precum și soluții recunoscute, cum ar fi SAP.

Principalele domenii de expertiză sunt educație (învățământ superior), sectorul privat (retail, producție, distribuție, alimentație publică), sectorul public (administrație publică locală, sectorul medical) și infrastructura de transport.

În 2023, afacerile Red Point Software Solutions au crescut cu 1%, la 24,89 milioane de lei. Profitul net al companiei a urcat cu 255%, la 2.19 milioane de lei.

Asociații sunt Mihai Gidei Buruiană - 68%, Raluca Dănescu - 16% și Daniel Furnică - 16%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ness
red point
tranzactie