Autoritatea de reglementare financiară din SUA vrea sancționarea lui Elon Musk pentru sfidare în cazul legat de preluarea Twitter

Autoritatea de reglementare financiară din SUA vrea sancționarea lui Elon Musk pentru sfidare în cazul legat de preluarea Twitter
scris 22 sep 2024

Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA intenționează să solicite sancțiuni împotriva lui Elon Musk, după ce acesta nu s-a prezentat la mărturia ordonată de instanță pentru ancheta autorității de reglementare cu privire la preluarea Twitter, de 44 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Într-un dosar depus la curtea federală din San Francisco, SEC a declarat că moțiunea pentru sancțiuni va solicita un ordin care să arate motivul pentru care Musk nu ar trebui să fie sancționat pentru sfidare civilă pentru că a așteptat până la trei ore înainte de mărturia programată pentru 10 septembrie, pentru a anunța că nu se va prezenta, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Musk, ale cărui afaceri includ producătorul de mașini electrice Tesla și compania de rachete SpaceX și care este cea mai bogată persoană din lume, a mers în acea zi la Cape Canaveral din Florida pentru a supraveghea lansarea misiunii SpaceX Polaris Dawn.

Însă SEC a spus că, în calitate de director tehnic al SpaceX, Musk ”cu siguranță știa deja” de lansarea planificată, deoarece compania discutase despre asta cu două zile mai devreme. A spus că acțiunile lui Musk au încălcat o decizie judecătorească din 31 mai prin care îi impunea mărturia.

Companiile se confruntă cu riscul de amenzi uriașe și suspendări, în temeiul unor noi reglementări cibernetice dure din UE CITEȘTE ȘI Companiile se confruntă cu riscul de amenzi uriașe și suspendări, în temeiul unor noi reglementări cibernetice dure din UE

”Scuza lui Musk în sine miroase a joc. Instanța trebuie să precizeze că jocurile și tacticile de întârziere ale lui Musk trebuie să înceteze”, a scris avocatul SEC Robin Andrews.

Alex Spiro, un avocat al lui Musk, a calificat sancțiunile ”drastice” și inutile, spunând că absența lui Musk de la lansare ar fi putut pune în pericol viața astronauților și că mărturia sa a fost reprogramată pentru 3 octombrie.

Eșecul lui Musk de a depune mărturie pe 10 septembrie a rezultat dintr-o ”urgență” pe care nu a provocat-o și ”nu există niciun motiv să credem că o astfel de urgență va reapare”, a scris Spiro.

FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca \ CITEȘTE ȘI FOTO Digi amână intrarea în Belgia, indicată ca "surpriza istorică" a ultimului sfert de secol. Controverse cu instalarea cablurilor pe fațadele caselor. Zeci de mii de belgieni s-au înscris însă deja pentru a deveni clienți ai românilor

Un purtător de cuvânt al SEC a refuzat să comenteze, deși autoritatea de reglementare a spus în dosarul instanței că nimic nu îl descurajează pe Musk să nu se prezinte pe 3 octombrie.

SEC investighează dacă Musk a încălcat legile privind valorile mobiliare la începutul anului 2022, când a început să acumuleze acțiuni Twitter.

Musk a fost criticat, inclusiv de către acționarii Twitter, pentru că a așteptat cel puțin 10 zile prea mult pentru a dezvălui că cumpără acțiuni Twitter.

Investitorii trebuie să declare atunci când ajung la o deținere de 5% la companii listate la bursă.

Musk a dezvăluit în cele din urmă o participație de 9,2% pe Twitter și, la scurt timp după aceea, s-a oferit să cumpere întreaga companie.

Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite CITEȘTE ȘI Foamea de curent electric a A.I. repornește un reactor nuclear vechi de jumătate de secol. Microsoft cumpără energie pe 20 de ani. Reactorul vecin a declanșat cel mai grav accident nuclear civil din istoria Statelor Unite

În iulie, Musk a spus că a înțeles greșit cerințele de dezvăluire ale SEC și că ”toate indiciile” sugerează că întârzierea sa a fost ”o greșeală”.

SEC l-a dat în judecată pe Musk în octombrie anul trecut, după ce acesta a ratat un interviu programat la biroul său din San Francisco.

Musk a spus că SEC încearcă să-l ”hărțuiască” prin citații. El este de mult în conflict cu SEC, inclusiv după ce aceasta l-a dat în judecată în 2018 pentru postările sale pe Twitter, despre retragerea Tesla de la bursă.

Miliardarul a soluționat acel proces plătind o amendă de 20 de milioane de dolari, acceptând ca avocații Tesla să revizuiască unele postări în avans și renunțând la rolul său de președinte al Tesla.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter