Atenție: Huawei România a fost inclusă pe "lista neagră" a entităților care nu pot face afaceri în SUA fără permisiune

Atenție: Huawei România a fost inclusă pe "lista neagră" a entităților care nu pot face afaceri în SUA fără permisiune
scris 21 aug 2019

Huawei România a fost inclusă pe "lista neagră" a entităților care nu pot face afaceri cu companii din SUA fără permisiunea autorităților de la Washington.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Conform datelor analizate de Profit,.ro, subsidiara din România a gigantului de telecomunicații chinez se află printre cele 46 de companii afiliate adăugate luni de Departamentul de Comerț al SUA pe lista entităților considerate un risc la adresa securității naționale. La fel ca Huawei Technologies, acestea au nevoie de licență pentru a face afaceri cu companiile din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News

Departamentul american de Comerț a prelungit cu 90 de zile o licență temporară acordată Huawei și companiilor afiliate pentru a putea continua să exporte produse în SUA și să se aprovizioneze cu componente de la companiile americane. Totodată, instituția a anunțat că a adăugat pe lista neagră încă 46 de companii afiliate Huawei, majorând numărul total de afiliați la 114.

Tranzacție: Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, intră în România CITEȘTE ȘI Tranzacție: Morgan Stanley, una dintre cele mai mari și importante bănci de investiții din lume, intră în România

Printre companiile nou adăugate se numără Huawei Technologies România, Huawei Franța, Huawei Rusia, Huawei Technologies Marea Britanie, precum și Huawei Italia, în total fiind vizate subsidiare și filiale Huawei din 25 de țări.

Cele 46 de companii au fost adăugate pe listă “deoarece prezintă un risc semnificativ să acționeze în numele Huawei pentru a se angaja în activități determinate a fi contrare securității naționale sau intereselor privind politicile externe ale SUA”, potrivit unei decizii a Biroului de Industrie și Securitate din cadrul Departamentului pentru Comerț.

“În absența impunerii unei cerințe de licență pentru aceste entități afiliate, există motive rezonabile să credem că Huawei ar căuta să se folosească de aceste companii pentru a evita restricțiile impuse ca urmare a adăugării Huawei pe Lista Entităților”, se arată în document.

Ieri, în contextul întâlnirii de la Casa Albă dintre președintele american Donald Trump și președintele Klaus Iohannis, a fost semnată, la Washington, o Decalrație comună în care se arată că România și SUA vor căuta să evite riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G.

Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor și al doilea mare producător de smartphone-uri, a fost inclus de administrația Trump, în luna mai, pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului. Autoritățile americane au invocat motive care țin de securitatea națională, fără însă să ofere dovezi în acest sens.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile Washingtonului privind slaba securitate a echipamentelor sale în fața unor eventuale accesări în scopuri de spionaj, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei romania
huawei technologies romania
sua
lista neagra
restrictii
licenta