Atacurile de phishing care vizează utilizatorii de Mac și iOS au crescut

Atacurile de phishing care vizează utilizatorii de Mac și iOS au crescut
scris 13 sep 2019

Numărul de atacuri de phishing care îi vizează pe utilizatorii de computere Mac și dispozitive mobile iOS, precum și de servicii web asociate pentru a-i atrage în scheme frauduloase, a ajuns la 1,6 milioane în prima jumătate a anului 2019, fiind cu circa 9% mai mare comparativ cu întregul an 2018, conform raportului Kaspersky privind amenințările la adresa utilizatorilor Mac în 2019.

Așa cum au arătat cercetările recente Kaspersky, numărul cazurilor în care utilizatorii s-au confruntat cu pagini web frauduloase care folosesc marca Apple a crescut semnificativ în primele șase luni ale anului, ajungând la 1,6 milioane. Această cifră este cu 9% mai mare decât cea de pe parcursul întregului an 2018. Cercetarea se bazează pe statistici privind amenințările, împărtășite voluntar de către utilizatorii Kaspersky Security Network - o infrastructură cloud globală, concepută pentru răspuns imediat la atacurile cibernetice emergente, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Google acceptă să plătească aproape un miliard de euro pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez CITEȘTE ȘI Google acceptă să plătească aproape un miliard de euro pentru a-și reglementa contenciosul cu fiscul francez
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Printre cele mai frecvente tehnici de fraudă se numără cele concepute pentru a semăna cu interfața iCloud și a fura acreditările conturilor Apple ID. Link-urile către astfel de servicii provin de obicei de la e-mail-uri spam care se prezintă drept mesaje din partea asistenței tehnice. Adesea ele amenință utilizatorii că le blochează conturile dacă nu dau click pe link.

O altă metodă larg răspândită este utilizarea paginilor care încearcă să convingă utilizatorul că pe computerul său este o amenințare gravă de securitate și va avea nevoie doar de câteva click-uri și de câțiva dolari pentru a rezolva aceste probleme.

Cei mai mulți utilizatori de macOS afectați s-au înregistrat în Brazilia, 30,9% dintre utilizatori atacați, urmată de India cu 22,1% și Franța cu 22%. Cel mai activ malware care a afectat utilizatorii de macOS au fost versiuni ale familiei Shlayer, care au reușit să se răspândească deghizându-se în actualizări de Adobe Flash Player.

viewscnt
Afla mai multe despre
mac
ios
phishing