Atac informatic la Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Hackerii au furat datele a peste 500 de mii de persoane

Atac informatic la Comitetul Internațional al Crucii Roșii. Hackerii au furat datele a peste 500 de mii de persoane
scris 20 ian 2022

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) a anunțat miercuri că a fost victima unui atac cibernetic în timpul căruia hackerii au confiscat datele a peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, dintre care unii au fugit de conflicte.

„Acest atac cibernetic pune și mai mult în pericol persoane vulnerabile, care au deja nevoie de servicii umanitare”, a declarat Robert Mardini, directorul general al CICR.

Urmărește-ne și pe Google News
Raed Arafat recomandă tuturor celor care au simptome de răceală să se testeze și să nu intre în colectivitate CITEȘTE ȘI Raed Arafat recomandă tuturor celor care au simptome de răceală să se testeze și să nu intre în colectivitate

Atacul a fost detectat săptămâna aceasta de CICR, care are sediul la Geneva. CICR a informat că nu are informații imediate despre autorii acestui atac cibernetic, care a vizat o companie din Elveția cu care CICR a semnat contracte pentru stocarea datelor, scrie Agerpres.

„Deși nu știm cine este responsabil pentru acest atac sau de ce l-au comis, avem acest apel către ei: acțiunile voastre ar putea cauza și mai mult rău și durere celor care au îndurat deja suferințe nespuse”, a spus Mardini.”Nu partajați, nu vindeți, nu dezvăluiți și nu utilizați aceste date în niciun fel”.

Potrivit CICR, până acum nu există nicio indicație că informațiile compromise au fost dezvăluite sau partajate public.

Acest atac cibernetic „a compromis datele personale și informațiile confidențiale a peste 515.000 de persoane extrem de vulnerabile, inclusiv persoane separate de familiile lor în contextul conflictelor, migrației și a unor catastrofe, persoane dispărute și familiile acestora și persoane în detenție”.

Aceste date provin de la cel puțin 60 de filiale naționale ale CICR și Semilunii Roșii din întreaga lume.

„Atacarea datelor persoanelor care au fost date dispărute face angoasa și suferința familiilor și mai greu de suportat”, a spus Robert Mardini.

În timpul conflictelor și dezastrelor, familiile pot pierde urma unei persoane dragi. CICR și filialele sale și ale Semilunii Roșii lucrează pentru a clarifica soarta persoanelor dispărute, pentru a face schimb de mesaje cu familiile și a le reuni.

„În fiecare zi, Mișcarea Crucii Roșii și a Semilunii Roșii ajută la reunirea cu familia în medie a 12 persoane dispărute. Atacuri cibernetice ca acesta pun în pericol această muncă esențială”, a spus Mardini.

CICR a indicat că lucrează cu partenerii săi din domeniul umanitar din întreaga lume pentru a înțelege amploarea atacului și pentru a lua măsurile adecvate pentru a-și proteja datele în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac informatic
hackeri
crucea rosie