Apple și alte companii americane din industria tehnologiei ar putea repatria în Statele Unite, în 2018, până la 400 de miliarde de dolari, în urma modificărilor în legislația fiscală adoptate la sfârșitul anului trecut, potrivit estimărilor firmei de cercetare a pieței GBH Insights, relatează CNBC.
”După ce administrația Trump și Congresul au impus o taxă de 15,5% pe profiturile repatriate, faă de nivelul anterior de 35%, anticipăm o creștere a fondurilor repatriate în SUA, principalele beneficiare în 2018 și anii următori urmând să fie companiile de tehnologie”, a afirmat Daniel Ives, director pentru cercetări în domeniul tehnologiei la GBH Insights, într-o notă adresată clienților, potrivit News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Ives estimează că marile companii de tehnologie din Statele Unite păstrează în străinătate 550-600 de miliarde de dolari și anticipează că vor repatria 300-400 de miliarde de dolari în 2018, din care 200 de miliarde de dolari vor fi repatriate de Apple.
El a notat faptul că 90% din numerarul repatriat în timpul unei vacanțe fiscale din 2004 a fost utilizat pentru răscumpărări de acțiuni și dividende. Cu toate acestea, Ives crede că de această dată companiile vor folosi 70% din aceste fonduri pentru returnarea de capital și 30% pentru achiziții, investiții, cercetare și dezvoltare.
”Credem că răscumpărările accelerate de acțiuni, alte majorări de dividende și posibile achiziții mari vor fi pariul de beneficii la care acționarii se pot aștepta în 2018. Credem cu tărie că este timpul pentru compania din Cupertino să privească în viitor și să facă un pariu mare pe o nouă direcție de dezvoltare, cum este streamingul video ”, a scris Ives în cazul Apple.
Pentru toate companiile americane, estimează că în acest an ar putea repatria aproximativ 860 de miliarde de dolari.