Apple încearcă să monopolizeze înlocuirea bateriilor de iPhone. Trimite avertizări pe ecran!

Apple încearcă să monopolizeze înlocuirea bateriilor de iPhone. Trimite avertizări pe ecran!
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 aug 2019

Posesorii de iPhone care aleg pentru schimbarea bateriei un service mai ieftin, dar neautorizat de Apple, vor avea tot timpul afișat pe ecran un mesaj de avertizare.

Cele mai noi modele de iPhone, XS, XR și XS Max, lansate anul trecut, au început să afișeze un mesaj prin care li se transmite utilizatorilor că trebuie să se ducă într-un service autorizat pentru a verifica bateria, dacă înlocuirea acesteia a fost făcută de o firmă neagreată de Apple.

Urmărește-ne și pe Google News

Mesajul afișat în locul procentului de energie disponibilă apare inclusiv atunci când bateria defectă a fost înlocuită cu o baterie originală, ceea ce înseamnă că gigantul american are strict o problemă cu micile service-uri care-i mănâncă din piața de reparații și întreținere a iPhone-urilor.

Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Mai mult, o descriere mai detaliată apare și în secțiunea “Battery Health” de la Settings, acolo unde utilizatorului i se spune că dispozitivul nu a putut verifica autenticitatea bateriei și că din acel motiv nu se vor afișa informații privind starea acesteia.

Microsoft ascultă convorbirile făcute prin Skype CITEȘTE ȘI Microsoft ascultă convorbirile făcute prin Skype

Mesajul este generat de un microcontroller instalat pe baterie de producător, Texas Instruments. Astfel de piese există pe majoritatea bateriilor, pentru monitorizarea acestora și colectarea informațiilor despre starea de funcționare.

iFixit, una dintre cele mai mari și mai apreciate companii de reparații pentru dispozitivele Apple, susține că este vorba de o mutare ostilă utilizatorului din partea gigantului american, pentru a-l presa pe acesta să se ducă în service-urile companiei sau al partenerilor autorizați.

Existența microcontrollerului nu poate fi o justificare pentru Apple, spun cei de la iFixit, care dau ca exemplu player-ul MP3 iPod. iPod avea în dotare un chipset pentru radio AM/FM, dar Apple l-a dezactivat intenționat pentru a bloca această facilitate.

Apple pare să continuie să forțeze lucrurile în ceea ce privește bateriile, chiar dacă are un istoric lung, care include și scăderea în secret a performanțelor iPhone-urilor din această cauză. Și nu este vorba doar de baterii. Apple s-a dovedit la fel de restrictivă și legat de alte componente, precum senzorul de amprente Touch ID.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii
service
reparatii