Apple a achiziționat Silk Labs, o tânără și prea puțin cunoscută companie de tehnologie, care s-a specializat în produse din zona inteligenței artificiale ce pun accent pe intimitate.
Tranzacția pare să se potrivească foarte bine pretențiilor Apple de a dezvolta soluții care folosesc inteligența artificială, dar protejând pe cât posibil intimitatea utilizatorilor săi.
Silk Labs a fost fondată de Andreas Gal, un fost executiv Mozilla, și este specializată în producția de software bazat pe inteligența artificială capabil să ruleze în întregime local, pe dispozitivul pe care este instalat.
În acest caz, software-ul nu are nevoie să comunice cu serverele producătorului pentru a-și realiza sarcinile, ceea ce înseamnă, cel puțin teoretic, că datele utilizatorilor nu ajung la compania producătoare. Cel puțin, nu pe această cale.
CITEȘTE ȘI Amazon a început să vândă produse AppleMajoritatea soluțiilor AI actuale, inclusiv cele din dotarea smartphone-urilor, trimit datele colectate către un server unde sunt procesate și de unde revin pentru a fi folosite de software.
Soluțiile celor de la Silk Labs au legătură în special cu vederea mecanică și realizează funcții precum detectarea mișcării și recuoașterea facială, funcții ce au aplicații în domenii precum securitatea omenilor și a clădirilor sau analiza clienților și a vânzărilor în retail.
Criptarea datelor este un alt criteriu prin care Silk Labs a încercat să se direfențieze, susținând că folosește cele mai noi tehnologii în acest sens.
Suma tranzacției nu a fost anunțată, însă conform unor surse anonime aceasta ar fi fost destul de mică. Silk Labs avea 12 angajați și fusese finanțată până acum cu 4 milioane de dolari.