Acronis se extinde în România după ce și-a suspendat operațiunile în Rusia. Fondatorul Serguei Beloussov, născut în Uniunea Sovietică

Acronis se extinde în România după ce și-a suspendat operațiunile în Rusia. Fondatorul Serguei Beloussov, născut în Uniunea Sovietică

Sursa foto: Wikipedia

scris 10 mar 2022
Furnizorul de soluții de securitate cibernetică Acronis, fondat și de un om de afaceri născut în Uniunea Sovietică, se extinde în România cu un centru de date cloud.
 
Urmărește-ne și pe Google News
Centrul de date va face parte din rețeaua globală Acronis Cyber Cloud, care include peste 45 de centre de date.
Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Acronis a fost înființată în 2003 în Singapore de omul de afaceri Serguei Beloussov (foto), împreună cu alți antreprenori. Conform datelor publice, Beloussov este născut în Sankt Petersburg (la acel moment Leningrad), Uniunea Sovietică, în 1971.

Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă (RSFS) a fost cea mai mare și cu populația cea mai numeroasă dintre fostele republici sovietice, după colapsul Uniunii Sovietice transformându-se în Federația Rusă. Conform hmn.wiki, capitala RSFS a fost Moscova, iar celelalte centre urbane majore au inclus Leningrad, Stalingrad , Novosibirsk , Sverdlovsk , Gorki și Kuybishev.

Reprezentanții companiei susțin că acesta "nu a fost niciodată cetățean rus", este "un cetățean din Singapore născut în Uniunea Sovietică", "de origine evreiască", emigrat în Singapore în 1994, unde "s-a mutat cu pașaportul URSS la mână", și că, de atunci, a fost rezident permanent în Singapore și a devenit cetățean singaporez în 2001.

"URSS s-a prăbușit în 1991 și a fost nevoie de 5 ani pentru a înlocui toate pașapoartele. S-a mutat în Singapore în 1993 cu pașaportul URSS la mână și a devenit mai întâi rezident permanent și apoi cetățean singaporez în 2001", spun aceștia.

Un alt antreprenor, Ilya Zubarev, este prezentat de către aceștia ca având cetățenie cipriotă și statut de rezident ucrainean, fiind indicat public cu studii la Moscova. De asemenea, fondatorul Stanislav Protassov s-a născut în Uzbekistan, una dintre republicile din fosta URSS, a studiat la Moscova, conform datelor publice, și s-a mutat ulterior în Singapore, la fel ca Serguei.

Reprezentanții companiei mai transmit că Acronis este deținută de un set divers de acționari, inclusiv fondatorii, angajații și investitorii instituționali. Fondatorii dețin mai puțin de 50% din companie.  Acționarii instituționali, printre care Goldman Sachs, CVC și alții, dețin mai mult de un sfert din acțiuni. Aproximativ un alt sfert din acțiuni este deținut de actuali și foști angajați ai companiei.

Mai multe detalii transmise de reprezentanții companiei AICI

Acronis a fost fondată în Singapore în 2003 și încorporată în Schaffhausen, Elveția, în 2008, având peste 2.000 de angajați în 34 de locații din 19 țări. Cel mai mare birou se află în Bulgaria (Europa de Est). 

"Biroul din Rusia a fost unul dintre cele 34 de birouri. Acronis a avut un mic procent de personal care nu face parte din personalul de
bază cu sediul în țările implicate în conflictul actual, inclusiv în Rusia - majoritatea acestora au fost relocați cu succes în alte birouri din Europa și Asia Centrală: Armenia, Bulgaria, Kazahstan și Turcia. Principalul nostru centru de cercetare și dezvoltare se află în Sofia, Bulgaria. Acronis nu face afaceri în Rusia de ani de zile. Am încetat să vindem în Rusia în 2017", mai spun reprezentanții companiei.

Compania, care are în prezent sediul în Elveția, furnizează software de backup, recuperare și de securitate pentru medii fizice, virtuale și cloud, fiind lider mondial în protecția și stocarea datelor cloud hibride.

CEO-ul companiei Patrick Pulvermueller a anunțat săptămâna trecută că Acronis va suspenda toate operațiunile pe piața rusească, pe fondul atacului din Ucraina, menționând totodată că firma nu are centre de date în Rusia.
 
Acronis a dechis primul birou în România în 2020. Potrivit celor mai recente date disponibile, după primul său an de activitate pe piața locală, Acronis avea afaceri de 8,4 milioane de lei.  
7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

În 2021, după o rundă de finanțare de 250 de milioane de dolari condusă de CVC Capital Partners, Acronis era evaluată la 2,5 miliarde de dolari. Compania are, la nivel global, peste 2.000 de angajați.

Deschiderea centrului de date din România face parte din Inițiativa Global/Local Acronis, care include managementul global pentru toate centrele de date, redundanță geografică și control pentru partenerii locali și un site local de recuperare în caz de dezastru. Potrivit Acronis, centrul de date oferă partenerilor acces la o gamă completă de soluții de protecție cibernetică pe baza cărora pot construi noi servicii, oferind în același timp acces mai rapid, disponibilitate constantă a datelor și suveranitatea datelor clienților lor. Compania mai spune că deținerea acestor capacități este esențială pentru furnizorii de servicii de astăzi, deoarece amenințările cibernetice planează asupra peisajului de afaceri și cerințele privind accesibilitatea datelor, confidențialitatea și conformitatea.
viewscnt
Afla mai multe despre
acronis
centru de date cloud
rusia
serguei beloussov