Uniunea Europeană a anunțat oficial Meta că așa-numitul model „pay or consent”, în care utilizatorii au de ales între reclame și abonament, încalcă legislația comunitară. Gigantul american are acum termen până la 1 septembrie să propună modificări.
Fitch a atribuit pentru prima dată companiei Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil, reflectând pozițiile puternice pe piața din România atât pe segmentul de telefonie fixă, cât și pe cel mobil, o diversificare geografică în creștere, perspective puternice de creștere și un efect de levier moderat.
Meta Platforms a lansat cea mai mare versiune a modelelor sale de inteligență artificială Llama 3, cea mai mare parte gratuită, oferind abilități multilingve și măsurători generale de performanță care urmează modelelor plătite ale unor rivali precum OpenAI, transmite Reuters
Companie românească de securitate cibernetică SafeTech Innovations va semna o înțelegere pentru livrarea unui sistem de scanare și cartografiere a resurselor IP din România, cu scopul detectării timpurii a amenințărilor cibernetice.
Spotify a raportat câștiguri fiscale, pentru al doilea trimestru, care au depășit așteptările, cu venituri operaționale de 266 de milioane de euro (289 de milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 247 de milioane de euro în perioada anului precedent. Aceasta a depășit așteptările, de 250 de milioane de euro.
Startup-ul de securitate cibernetică Wiz respinge propunerea de achiziție din partea Google, la o evaluare de 23 de miliarde de dolari, în ceea ce ar fi fost cea mai mare tranzacție din istoria gigantului american, CEO-ul Assaf Rappaport spunând angajaților că va urma o ofertă de acțiuni (IPO), așa cum a fost planificat inițial.
Bogdan Putinică, Country Manager Microsoft România, a fost desemnat General Manager al companiei pentru Europa Centrală și de Est și în țările CIS.
Președintele Samsung Mobile a anunțat că producătorul coreean ar putea dezvolta și vinde telefoane special create pentru a facilita utilizarea inteligenței artificiale.
Google a decis, după multiple amânări, să nu mai elimine cookie-urilor terțe din browser-ul Chrome.
Microsoft dă vina pe regulile UE, care ar fi dus la căderea a peste 8,5 milioane de computere la nivel global, săptămâna trecută. Spune că a obligat compania, din rațiuni de concurență, să permită mai multor furnizori de securitate să instaleze software la nivelul nucleului Windows, conform WSJ.