Fitch a atribuit pentru prima dată companiei Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil, reflectând pozițiile puternice pe piața din România atât pe segmentul de telefonie fixă, cât și pe cel mobil, o diversificare geografică în creștere, perspective puternice de creștere și un efect de levier moderat.
VEZI AICI ȘI Digi pregătește o mare lovitură în Spania, care poate schimba piața. "Movistar și Vodafone au început să tremure."
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
De exemplu, S&P a acordat Digi ratingul BB -.
Fitch arată că poziția Digi este echilibrată cu fluxul de numerar liber negativ așteptat în următorii cinci ani datorită investițiilor pe piețele sale internaționale, riscurilor mari de execuție în lansarea operațiunilor în Portugalia și Belgia, deținerea parțială a rețelelor în unele operațiuni din afara României, profitabilitatea scăzută și riscuri de schimb valutar gestionabile.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Perspectiva stabilă reflectă așteptările noastre că Digi va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională, efectul de levier net al EBITDA rămânând în pragurile sale de rating până la sfârșitul anului 2028. Accesul la piețele de capital și gestionarea pro-activă a bazei sale de active pentru a atenua riscul de refinanțare sunt esențiale pentru menținerea ratingului „BB", arată compania de rating.
Digi Romania (fost RCS&RDS) a consemnat în 2023 un profit net de 609,2 milioane de lei, în scădere cu 54,3% față de anul precedent, arată datele raportate acum.
Afacerile operatorul telecom au avansat cu 6,3%, la 5,13 miliarde de lei.
CITEȘTE ȘI Microsoft lansează un bot pentru TelegramAvansul datoriilor totale a fost de 3%, la 8.6 miliarde de lei, în timp ce creanțele au scăzut cu 5,6%, la 773,83 milioane de lei.
Numărul mediu de angajați a scăzut cu 2,8%, la 10.177 persoane.
Digi Romania este controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari.