Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. "Va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională."

Fitch a atribuit pentru prima dată Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil. "Va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională."
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 23 iul 2024

Fitch a atribuit pentru prima dată companiei Digi Communications un rating pe termen lung de „BB” stabil, reflectând pozițiile puternice pe piața din România atât pe segmentul de telefonie fixă, cât și pe cel mobil, o diversificare geografică în creștere, perspective puternice de creștere și un efect de levier moderat.

VEZI AICI ȘI Digi pregătește o mare lovitură în Spania, care poate schimba piața. "Movistar și Vodafone au început să tremure."

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

De exemplu, S&P a acordat Digi ratingul BB -.

Urmărește-ne și pe Google News

Fitch arată că poziția Digi este echilibrată cu fluxul de numerar liber negativ așteptat în următorii cinci ani datorită investițiilor pe piețele sale internaționale, riscurilor mari de execuție în lansarea operațiunilor în Portugalia și Belgia, deținerea parțială a rețelelor în unele operațiuni din afara României, profitabilitatea scăzută și riscuri de schimb valutar gestionabile.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO INEDIT Efect al haosului digital CrowdStrike: tichete de îmbarcare în avion scrise de mână cu pixul. Întârzieri, anulări de zboruri și probleme la check-in din cauza penei IT CITEȘTE ȘI FOTO INEDIT Efect al haosului digital CrowdStrike: tichete de îmbarcare în avion scrise de mână cu pixul. Întârzieri, anulări de zboruri și probleme la check-in din cauza penei IT

"Perspectiva stabilă reflectă așteptările noastre că Digi va continua să genereze un flux de numerar suficient de puternic în România pentru a acoperi expansiunea internațională, efectul de levier net al EBITDA rămânând în pragurile sale de rating până la sfârșitul anului 2028. Accesul la piețele de capital și gestionarea pro-activă a bazei sale de active pentru a atenua riscul de refinanțare sunt esențiale pentru menținerea ratingului „BB", arată compania de rating.

Digi Romania (fost RCS&RDS) a consemnat în 2023 un profit net de 609,2 milioane de lei, în scădere cu 54,3% față de anul precedent, arată datele raportate acum.

Afacerile operatorul telecom au avansat cu 6,3%, la 5,13 miliarde de lei.

Microsoft lansează un bot pentru Telegram CITEȘTE ȘI Microsoft lansează un bot pentru Telegram

Avansul datoriilor totale a fost de 3%, la 8.6 miliarde de lei, în timp ce creanțele au scăzut cu 5,6%, la 773,83 milioane de lei.

Numărul mediu de angajați a scăzut cu 2,8%, la 10.177 persoane.

Digi Romania este controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi romania
afaceri
profit
datorii
creante
angajati