Orange Educational Program pentru Politehnică, un proiect realizat în parteneriat cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Politehnica din București, ce cuprinde activități de educare, cercetare, antreprenoriat și recrutare, a sărbătorit cea mai recentă generație de absolvenți.
”Sunt impresionată de longevitatea programului”, a spus Liudmila Climoc, CEO Orange România, ea însăși pasionată de tehnologie, fiind absolventă a Universității Tehnice din Republica Moldova, cu specializare în microeletronică și semiconductori.
Cei 37 de cursanți, aflați în anul al III-lea la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, au beneficiat de 280 de ore de pregătire din partea specialiștilor Orange și 60 de ore de predare din partea altor experți din domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei. Totodată, studenții și-au făcut stagiul de practică în departamentele Orange IT și Tehnic, iar cei cu rezultate excepționale au primit zece burse de studiu și cinci burse pentru realizarea lucrărilor de licență.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru ediția următoare, aferentă anului 2016-2017, programul devine unul intensiv, pe tot parcursul verii. Cursurile au loc în perioada 21 iunie – 9 septembrie, în paralel cu stagiile de practică, urmând ca pe parcursul anului școlar studenții să se dedice finalizării lucrărilor de licență. În cadrul Orange Educational Program, studenții beneficiază de cursuri și workshopuri susținute de experții Orange, stagii de practică și burse de studiu.
Tot începând cu ediția 2016-2017, cele trei pachete educaționale pe care compania de telecomunicații le oferă studenților vor avea câteva modificări. Astfel, în pachetul 3 se adaugă stagiul de practică, pe lângă participarea la cursuri și atestarea acestora. În pachetul 2 se vor adăuga bursele de vară în valoare de 100 de euro pe lună, timp de 2 luni.
Orange România a inițiat în urmă cu 16 ani un parteneriat cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Politehnica din București, timp în care a investit în burse de studiu, dotarea unui centru de pregătire și crearea unei rețele experimentale GSM între centrele universitare din București, Cluj și Timișoara.