Înainte de a cere ajutor de stat pentru Las Fierbinți, Pro TV și-a schimbat domeniul principal de activitate. Prevederi din regulamente: Nu ar trebui aplicat ajutoarelor pe activități care ar fi efectuate oricum; să nu fi început lucrul la proiect

Înainte de a cere ajutor de stat pentru Las Fierbinți, Pro TV și-a schimbat domeniul principal de activitate. Prevederi din regulamente: Nu ar trebui aplicat ajutoarelor pe activități care ar fi efectuate oricum; să nu fi început lucrul la proiect

Sursa foto:Las Fierbinți/facebook

scris 22 nov 2018

Pro TV SRL, cu afaceri anul trecut de peste 768 milioane lei și un profit net de aproape 213 milioane lei, și-a schimbat, în vara acestui an, domeniul principal de activitate, trecând de la activități de difuzare a programelor de televiziune la activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune. Ulterior, în luna octombrie, cum a anunțat recent Profit.ro, a solicitat Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro.

Modificarea domeniului principal de activitate și a activității principale a societății, prin trecerea de la cod CAEN 602 - „Activități de difuzare a programelor de televiziune” în cod CAEN 591 - “Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune” și, respectiv, ca activitate principală, din cod CAEN 6020 - “Activități de difuzare a programelor de televiziune” în cod CAEN 5911 - „Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”, a fost semnată în 18 iulie. În decizie este indicat că acel cod CAEN 6020 va rămâne în obiectul de activitate al societății ca activitate secundară.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe 18 octombrie, compania a depus actele prin care solicită Guvernului ajutor de stat pentru serialul Las Fierbinți, respectiv pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, în cuantum total echivalent de peste 1 milion de euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Cererea pentru bani din buget se adaugă celor depuse de alți solicitanți, precum casele de producție Frame Film și Castel Film, pentru diferite proiecte.

VIDEO & FOTO Porsche a publicat videoclipul de prezentare al lui Cayenne, realizat în România, pe urmele lui Dracula CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Porsche a publicat videoclipul de prezentare al lui Cayenne, realizat în România, pe urmele lui Dracula

Profit.ro a relatat anterior că producătorii de film pot aplica, din 12 octombrie, pentru obținerea unor finanțări garantate de stat, pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, în baza unui program guvernamental cu un buget alocat de 50 de milioane de euro anual.

Astfel, în baza Hotărârii de Guvern din 13 iunie, producțiile cinematografice care vor fi selectate în program vor beneficia de ajutor de stat între 100.000 de euro și 10 milioane de euro, bani din care va putea fi acoperit până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producția de filme realizate în România și care promovează țara, respectiv de până la 35% din totalul cheltuielilor eligibile pentru dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România.

Ajutorul de stat constă în:

a) alocări financiare nerambursabile în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile cu achiziția, închirierea, fabricarea de bunuri și/sau servicii ocazionate de dezvoltarea proiectelor de film și producție de film în România, precum și cu onorariile, salariile și alte plăți către persoane fizice aferente implementării proiectului;

CONFIRMARE Un nou lanț de cinematografe intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Un nou lanț de cinematografe intră în România

b) alocări financiare nerambursabile în cuantum de 10% peste alocarea de bază, cu condiția promovării unei zone geografice, a unui oraș sau a României în cadrul aceleași producții cinematografice.

Regulile sunt stabilite în baza Regulamentului Comisiei Europene. Care, printre altele, stabilește și că "pentru a se asigura că ajutoarele sunt necesare și acționează ca un stimulent pentru dezvoltarea în continuare a unor activități sau proiecte, prezentul regulament nu ar trebui să se aplice ajutoarelor destinate unor activități pe care beneficiarul le-ar efectua oricum, chiar și în absența ajutorului". Serialul Las Fierbinți are, constant, unul dintre cele mai mari ratinguri ale postului TV.

În același timp, formularul de cerere a ajutorului de stat, indicat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care supraveghează programul ajutorului de stat, include și o Declarație pe propria răspundere, care trebuie să ateste că solicitantul ajutorului de stat, printre altele, nu a început lucrul la proiectul pentru care solicită finanțarea, respectiv nu a încheiat niciun fel de angajament prin care realizarea proiectului în România devine ireversibilă.

Serialul Las Fierbinți a debutat la Pro TV în primăvara anului 2012 și folosește mare parte din același decoruri și în prezent. Este posibil astfel ca și pentru ediția de Crăciun și sezonul de toamnă al anului viitor, pentru care este cerut ajutor de stat, să fie folosite aceleași sau parte din aceleași decoruri, deja executate.

Același formular prevede și codul pe care trebuie să îl aibă solicitantul ajutorului de stat: CAEN 5911, cel preluat în vară de Pro TV.

viewscnt
Afla mai multe despre
filme
cinema