Guvernul deblochează noi bani pentru Start-Up Nation în 2024

Guvernul deblochează noi bani pentru Start-Up Nation în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 09:34

Guvernul deblochează 446 milioane euro pentru etapa a patra a programului Start-Up Nation în 2024.

Cu un buget format din fonduri europene și sume de la bugetul de stat, programul vizează sprijinirea înființării de noi firme și crearea de locuri de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Producătorul de lacuri și vopseluri Evolor inaugurează noua fabrică pe platforma industrială Oltchim CITEȘTE ȘI Producătorul de lacuri și vopseluri Evolor inaugurează noua fabrică pe platforma industrială Oltchim
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ministrul Economiei, Radu Ștefan Oprea, a anunțat că plățile pentru proiectele eligibile vor fi deblocate în curând, cel mai probabil în octombrie.

El a transmis că banii ar putea ajunge la antreprenori în cel mult două săptămâni. 

FOTO Continuă extinderea agresivă în România a polonezilor sub brandul Froo. Câte magazine vor deschide în următoarele săptămâni CITEȘTE ȘI FOTO Continuă extinderea agresivă în România a polonezilor sub brandul Froo. Câte magazine vor deschide în următoarele săptămâni

„Va fi întâi un program de educare, de formare, de 40 de ore, iar apoi vor putea fi depuse planurile de afaceri, de data aceasta pentru o alocație financiară nerambursabilă de 50.000 euro, adică 250.000 lei”, a explicat ministrul, în cursul unei întâlniri cu oamenii de afaceri, la Ministerul Economiei.

Pentru a accesa fondurile, viitorii antreprenori trebuie să urmeze cursuri de formare antreprenorială și să obțină un certificat de absolvire de la unul dintre cei 177 de furnizori selectați.

Kylian Mbappé a investit într-o companie germană de electronice CITEȘTE ȘI Kylian Mbappé a investit într-o companie germană de electronice

„Continuăm să susținem mediul de afaceri și demarăm ediția din 2024 a programului START UP NATION–ROMÂNIA. Venim cu două componente, prima pentru tineri sub 30 de ani: acces la cursuri de formare și dobândirea de competențe antreprenoriale. A doua se adresează celor cu vârste între 30 și 35 de ani care vor să dezvolte o afacere. Bugetul programului este de aproape 450 de milioane de euro, 80% din fonduri europene, 20% din bugetul de stat, pe cel mult 5 ani, iar sprijinul financiar de maximum 50.000 de euro pe beneficiar,” a declarat și premierul Marcel Ciolacu.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up national 2024
bani