Grupul francez Veolia, acționar majoritar Apa Nova, raportează o creștere solidă a veniturilor

Grupul francez Veolia, acționar majoritar Apa Nova, raportează o creștere solidă a veniturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 aug 2024

Grupul francez Veolia, acționar majoritar și la operatorul bucureștean de apă și canalizare Apa Nova, raportează pentru semestrul I 2024 o creștere solidă a veniturilor, de 4,4%, și a EBITDA, de 5,7%.

Venitul net curent a crescut cu 15,2%, la 731 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Veniturile totale au ajuns la 22,1 miliarde euro, cu o creștere de 6,4% în sectoarele Apă și Deșeuri. Veniturile din sectorul energetic au crescut cu 1,4%, în pofida prețurilor mai mici la energie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

EBITDA a fost de 3,2 miliarde de euro.

Datoria financiară netă a Veolia este bine gestionată, cu un nivel de levier estimat sub 3x până la sfârșitul anului 2024. 

CEO-ul Estelle Brachlianoff și-a exprimat încrederea în menținerea tendințelor pozitive și atingerea tuturor țintelor pentru anul, impulsionate de dinamism comercial și excelență operațională.

Cu o prezență pe 5 continente și aproape 220.000 de angajați în întreaga lume, Veolia furnizează apă potabilă pentru peste 111 de milioane de persoane și servicii de canalizare pentru mai mult de 100 de milioane de persoane.

În România, Veolia are peste 3.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
veolia românia
otopeni
apa
canalizare