Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, s-a întâlnit cu Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, anunțând ulterior că a discutat cu acesta despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe și a identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului.
"Am avut o întâlnire de lucru cu Daniel Dines, fondatorul primului unicorn românesc, UiPath, pe care l-am felicitat personal pentru succesul listării la bursa din New York. În cadrul întrevederii, am discutat despre potențialul tehnologiei RPA (Robotic Process Automation) de a accelera inițiativele de digitalizare derulate în cadrul Ministerului de Finanțe. Totodată, am identificat o bună oportunitate de colaborare prin crearea și operaționalizarea unui centru de excelență RPA în cadrul ministerului.
Un astfel de centru de excelență ar reprezenta o inovație pentru administrația publică românească, oferind un impuls care să accelereze procesul de digitalizare pe care l-am început deja la nivelul administrației fiscale", spune ministrul.
CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afaceriiDe partea cealaltă, Daniel Dines, aflat în București de luna trecută, nu ține să anunțe pe facebook că s-a întâlnit cu ministrul român de Finanțe.
Fotografie prezentată de ministrul Finanțelor
UiPath a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie, din care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți, printre care Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet.
CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile saleUiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienți nume ca Uber și Amazon, precum și companii mici și mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-și elibera angajații de sarcinile repetitive.
Cea mai recentă versiune a platformei dezvoltată de UiPath este gândită să accelereze automatizarea proceselor din companii și să aducă UiPath mai aproape de ținta auto-impusă de a conecta fiecare utilizator la un robot software, potrivit lui Dines.
CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%Compania se va concentra, în perioada următoare, pe extinderea ofertei de cloud și reducerea diferențelor dintre comportamentul roboților și cel al utilizatorilor umani, cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).