Producătorul italian de electrocasnice De’Longhi, lider mondial în domeniul mașinilor automate de cafea, a inaugurat cea de-a treia facilitate de producție din România, o investiție care va ajunge la finalul proiectului la 40 de milioane de euro.
Aproximativ 300 de persoane vor fi angajate la noua fabrică până la finalul acestui an, alăturându-se celor circa 4.000 de angajați ai De’Longhi în România, de la facilitățile de producție din Jucu (jud. Cluj) și Salonta (jud. Bihor).
„Cu această nouă fabrică, România devine cel mai mare hub de producție de mașini automate de cafea al grupului De’Longhi. Evoluția constantă a competitivității echipei române, dezvoltarea portofoliului și calitatea produselor fabricate în România vor contribui cu siguranță la consolidarea poziției de lider pentru De’Longhi în fața clienților noștri, în toate colțurile lumii”, a declarat Nicola Serafin, General Manager De’Longhi Group, în cadrul evenimentului oficial de inaugurare.
„Suntem tare mândri că reușim prin munca noastră să vă facem dimineața în familie mai bună, mai ... plină de energie și asta în toate colțurile lumii unde dumneavoastră, clienții noștri, folosiți mașinile fabricate in România”, a adăugat Carmen Petcu, General Manager De’Longhi România.
Fabrica de la Satu Mare se întinde pe o suprafață de 52.000 mp și producția va fi dedicată integral mașinilor automate de cafea. Aproximativ 300 de persoane urmează să fie angajate până la sfârșitul acestui an, iar planurile de dezvoltare permit o creștere ulterioară de alte câteva sute.
De’Longhi a intrat în România în 2013, prin fabrica de producție de espressoare de cafea de la Juc-Herghelie, județul Cluj, iar ulterior și-a extins activitatea pentru echipamente de mic dejun cu marca Braun în fabrica de la Salonta, județul Bihor. În România, compania a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 2,4 miliarde de lei și un profit de aproape 115 milioane de lei. Pe lângă cele trei facilități de producție, De’Longhi a dezvoltat în România și un hub IT dedicat programelor prioritare de automatizare și digitalizare pentru întregul grup, care se întinde în 80 de țări.
Delonghi este o afacere de familie cu o istorie de peste 50 de ani, cu sediul in Treviso, Italia. De’Longhi, Braun, Ariete, Nutribullet, Kenwood și de curând La Marzocco sunt brandurile grupului, cunoscute în toate colțurile lumii.Grupul are aproximativ 10.000 de angajați la nivel mondial, iar în 2023 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 3 miliarde de euro, din care 59% provin din categoria aparatelor pentru cafea.
De'Longhi România a consemnat anul trecut o cifră de afaceri de 2,44 miliarde de lei, în urcare cu 16,9% față de 2022. Profitul net al companiei a urcat cu 53,9%, la 96,3 milioane de lei.