Fondatorul TikTok este cel mai bogat om din China

Fondatorul TikTok este cel mai bogat om din China
scris 29 oct 2024

Zhang Yiming, fondatorul ByteDance, firma mamă a TikTok, a fost desemnat pentru prima dată cea mai bogată persoană din China, cu o avere de 49,3 miliarde de dolari, conform clasamentului din 2024 al celor mai bogați oameni din China, publicat de revista Hurun, transmite Reuters.

În vârstă de 41 de ani, Zhang Yiming, care a demisionat din postul de director general al ByteDance în 2021, a devenit a 18-a persoană care este încoronată drept cea mai bogată persoană din China în cei 26 de ani de la debutul publicării Hurun China Rich List.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Primul interviu - Raionul de Pește se extinde la nivel național și internațional, vizând parteneriate locale, dar și francizarea afacerii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primul interviu - Raionul de Pește se extinde la nivel național și internațional, vizând parteneriate locale, dar și francizarea afacerii
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Hurun a subliniat că averea omului de afaceri a crescut cu 105 miliarde de yuani (14,7 miliarde de dolari) față de anul precedent, un avans de 43%, determinat de succesul global al platformelor sale digitale, în special TikTok. În pofida faptului că este implicat într-o dispută juridică având drept miză activele sale din SUA, veniturile globale realizate de ByteDance au crescut cu 30% anul trecut, până la 110 miliarde de dolari, ceea ce a propulsat averea personală a lui Zhang Yiming, susține revista Hurun.

Zhang Yiming l-a devansat pe "Regele apei îmbuteliate", Zhong Shanshan, care a căzut pe locul al doilea după ce averea sa a scăzut cu 24%, până la 47,9 miliarde de dolari. Shanshan renunță astfel la titlul de cel mai bogat om din China, după patru ani în fruntea listei, scrie Agerpres.

A treia poziție în acest clasament este ocupată de fondatorul companiei de jocuri video Tencent, Pony Ma, cu o avere de 44,1 miliarde de dolari, în timp ce fondatorul PDD Holdings, Colin Huang, a căzut de pe locul trei până pe locul patru, cu o avere de 34,3 miliarde de dolari, chiar dacă platformele de comerț electronic controlate de firma sa, Pinduoduo și Temu, continuă să înregistreze creșteri solide ale veniturilor.

Cu toate acestea, numărul miliardarilor incluși pe lista Hurun a scăzut până la 142 de persoane, de la 753 de persoane anul trecut, și s-a redus cu mai mult de o treime față de vârful atins în anul 2021. În plus, averile cumulate ale celor incluși pe lista Hurun au scăzut cu 10%, până la 21.000 de miliarde de yuani (2.900 miliarde de dolari).

"Economia și bursele chineze au avut un an dificil", subliniază președintele Hurun Report, Rupert Hoogewerf. Acesta a adăugat că cea mai dramatică diminuare a averilor s-a înregistrat în sectorul imobiliar din China, în timp ce sectorul electronicelor de larg consum este în creștere rapidă, un exemplu fiind fondatorul Xiaomi, Lei Jun, a cărui avere a crescut cu cinci miliarde de dolari în acest an.

OMV Petrom și-a majorat profitul cu 54% în primele 9 luni, în pofida scăderilor din trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a majorat profitul cu 54% în primele 9 luni, în pofida scăderilor din trimestrul al treilea

"Producătorii de panouri fotovoltaice, baterii de litiu și automobile electrice au avut un an dificil, pe măsură ce concurența s-a intensificat, ceea ce a dus la o supra-ofertă iar amenințarea tarifelor creează și mai multe incertitudini", precizează Rupert Hoogewerf.

Pe orașe, Beijing, Shanghai și Shenzhen au cel mai mare număr de antreprenori de pe lista Hurn, cu 115, 112, respectiv, 108. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zhang yiming
bytedance
tiktok