Wirecard, prezent și în România, își cere intrarea în insolvență. Prima dintre cele 30 de mari companii care tranzacționează pe bursa din Frankfurt și care va apela la o asemenea măsură

Wirecard, prezent și în România, își cere intrarea în insolvență. Prima dintre cele 30 de mari companii care tranzacționează pe bursa din Frankfurt și care va apela la o asemenea măsură
scris 25 iun 2020

Procesatorul german de plăți Wirecard, prezent și în România, își cere intrarea în insolvență, fiind prima dintre cele 30 de mari companii care tranzacționează pe bursa din Frankfurt și care va apela la o asemenea măsură.

INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării” CITEȘTE ȘI INTERVIU Andreea Niculae, Accenture România: “De departe, cel mai mare și mai complex impact al COVID-19 pentru bănci va fi asupra managementul creditării”
Urmărește-ne și pe Google News

Cererea a fost depusă la tribunalul districtului München, fiind argumentată prin „insolvența iminentă și îndatorarea excesivă”.

Markus Braun, fostul CEO al procesatorului de plăți Wirecard a fost reținut de poliție, fiind acuzat de falsifcarea documentelor contabile cu scopul de a face compania mai atrăgătoare pentru investitori și clienți. Ulterior a fost eliberat din custodia Poliției.

INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Mihai Iordan, despre premium în business

Markus Braun a demisionat vineri din funcția de CEO al Wirecard.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

Săptămâna trecută, compania a anunțat că auditorii nu au putut identifica 1,9 miliarde de euro în numerar, iar două bănci asiatice unde ar fi trebuit să fie depozitați banii au negat existența unei relații de afaceri cu compania germană. Reprezentanții companiei au confirmat luni că, cel ma probabil, banii nu au existat decât pe hârtie.

Acțiunile au pierdut circa 85% din valoare în trei ședințe, după ce compania a anunțat că auditorul Ernst & Young nu a găsit suficiente dovezi cu privire la existența a 1,9 miliarde de euro în registrul contabil al Wirecard, bani care ar fi trebuit să fie depozitați la băncile filipineze BDO Unibank și Bank of the Philippine Islands.

Raportul Ernst & Young a confirmat concluziile unui audit extern efectuat de KPMG în luna aprilie.

Anterior, Wirecard a pierdut 40% din valoarea de piață în prima jumătate a lunii februarie, după ce Financial Times a publicat mai multe articole în care a acuzat angajați ai unei subsidiare Wirecard din Singapore că ar fi manipulat registrele contabile, în vederea raportării unor venituri mai mari decât cele reale.

Fondat în 1999 în orașul german Ascheim, grupul Wirecard este unul dintre jucătorii majori pe piața serviciilor de plăți electronice. Compania are 4.500 de angajați la nivel global, inclusiv în România, unde deține cel mai mare centru de procesare din țară și unul dintre cele mai mari din regiunea Europei de Est.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
wirecard
arest wirecard
markus braun arestat
markus braun
ceo wirecard arestat
audit wirecard
fonduri lipsa wirecard
procetr plati
wirecard vanzare
actiuni wirecard
prabusire wirecard