Viceguvernatorul Băncii Angliei a demisionat după ce nu a declarat că fratele ei lucrează la o bancă pe care ea ar fi trebuit să o supravegheze

Viceguvernatorul Băncii Angliei a demisionat după ce nu a declarat că fratele ei lucrează la o bancă pe care ea ar fi trebuit să o supravegheze
scris 14 mar 2017

Viceguvernatorul Băncii Angliei Charlotte Hogg a demisionat în urma criticilor din partea parlamentarilor pentru că nu a declarat că fratele ei lucrează la o bancă pe care ea ar fi trebuit să o supravegheze, relatează Bloomberg.

Demisia este un eveniment neplăcut pentru Banca Angliei, care trebuie să demonstreze că a învățat din două situații de posibile conflicte de interese apărute în ultimii câțiva ani, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Hogg, care a ocupat funcția de director operațional la banca centrală din 2013, fusese numită la începutul lunii martie viceguvernator pentru piețe și bănci, funcție care include responsabilități de supraveghere bancară.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Anunțul referitor la demisie a avut loc după un raport al comisiei pentru Trezorerie care afirmă că ”nivelul de competență profesională al lui Hogg nu corespunde standardelor înalte necesare pentru îndeplinirea responsabilităților suplimentare ale unui viceguvernator”.

Hogg, în vârstă de 46 de ani, face parte dintr-o dinastie politică britanică. Tatăl ei a făcut parte din guvernele conservatoare ale lui Margaret Thatcher și John Major, mama ei a fost consilier al lui Major, iar bunicul și străbunicul au fost lorzi cancelari.

STUDIU Optimism la cea mai înaltă cotă din ultimii ani: 1 din 3 angajatori din România intenționează să recruteze personal. Domeniile unde vor fi angajări CITEȘTE ȘI STUDIU Optimism la cea mai înaltă cotă din ultimii ani: 1 din 3 angajatori din România intenționează să recruteze personal. Domeniile unde vor fi angajări

Ea a dezvăluit în această lună că nu a raportat că fratele ei, Quintin Hogg, a lucrat pentru Barclays atunci când ea a fost angajată ca director cu operațiunile, rol în care a supravegheat conformitatea la banca centrală. Hogg nu a menționat acest lucru nici în candidatura pentru funcția de viceguvernator. Faptul a ieșit la iveală atunci când Hogg a completat un chestionar pentru Parlament. Problema a fost înrăutățită de faptul că într-o audiere din 28 februarie ea a spus că a declarat intotdeauna orice posibilă problemă.

Parlamentul a aprobat numirea lui Hogg pe 2 martie, dar marți au spus că vor retrage recomandarea.

În aceste condiții, Banca Angliei trebuie să găsească atât un nou director operațional cât și un nou viceguvernator, dintre cei trei pe care îi are banca centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
charlotte hogg