Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 18% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,50 miliarde lei, iar profitul net cu 30%, la 1,17 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului 2022

Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 18% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,50 miliarde lei, iar profitul net cu 30%, la 1,17 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului 2022
scris 10 ian 2024

Veniturile totale ale ING Bank România au crescut cu 18% în primele nouă luni ale anului trecut, la 2,50 miliarde lei, iar profitul net cu 30%, la 1,17 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului 2022, pe fondul reducerii costurilor cu provizioanele (-67% an/an) și al creșterii eficienței operaționale. Activele totale au crescut cu 2,6% până la 63,02 miliarde lei față aceeași perioadă din 2022.

„În trimestrul al treilea, am continuat să extindem oferta noastră digitală pentru clienții persoane fizice și juridice. Din luna iulie, antreprenorii pot accesa credite online direct din platforma web ING Business, cu acces instant la bani, iar feedback-ul clienților este foarte bun, având o rată excelentă de adopție a acestui produs digital. În plus, pentru persoanele fizice, în luna august am automatizat analiza imobilelor aduse în garanție la creditele ipotecare”, spune Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Tranzacție - Proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de înghețată din România a fost preluat de un fond de investiții. Anterior, situație inedită în România: Doi directori generali pe același scaun CITEȘTE ȘI Tranzacție - Proprietarul unuia dintre cei mai mari producători de înghețată din România a fost preluat de un fond de investiții. Anterior, situație inedită în România: Doi directori generali pe același scaun
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

În primele 9 luni din 2023, activele totale au crescut până la 63,02 miliarde lei (+2.6% vs. aceeași perioadă din 2022), din care portofoliul creditelor brute a ajuns la 37,32 miliarde lei (+3% vs. aceeași perioadă din 2022).

Depozitele atrase de la clienți s-au cifrat la 55,22 miliarde lei, având un ritm de creștere de 6% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Veniturile totale s-au ridicat la 2,50 miliarde lei (+18% an/an), iar profitul net la 1,17 miliarde lei (+30% vs. aceeași perioadă din 2022), pe fondul reducerii costurilor cu provizioanele (-67% an/an) și al creșterii eficienței operaționale, într-o piață cu rate de dobândă mai ridicate.

În segmentul companiilor mari, în trimestrul al treilea ING a participat cu 81 milioane de euro în facilitatea sindicalizată, în valoare de 550 milioane de euro, acordată grupului Ameropa de către un consorțiu de bănci. Ameropa este un grup internațional prezent în 28 de țări și 5 continente, ce activează în domeniul agribusiness, fiind specializat în distribuția de fertilizatori, cereale, semințe oleaginoase și alte produse agricole. Totodată, ING Bank România s-a menținut pe primul loc în clasamentul dealerilor primari pe piața internă a titlurilor de stat.

ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38 de milioane de clienți individuali, companii sau instituții din peste 40 de țări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – companii mari și mici, instituții financiare, mici antreprenori și persoane fizice. ING Bank România are peste 1,8 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate și Wholesale Banking.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
banca