Vasilescu (BNR): Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molime. Prăbușirea leului este de 2 bani

Vasilescu (BNR): Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molime. Prăbușirea leului este de 2 bani
scris 8 mar 2020

Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molime, a afirmat, duminică, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, precizând că a făcut o singură provizie în această perioadă, de bani pe card, transmite Agerpres.

"O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, e o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?", a spus Adrian Vasilescu, la Digi 24, preluat de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

El a explicat că banii sunt, sub acest aspect, murdari, dar ei pot fi spălați cu apă și săpun, pentru că bancnotele sunt de plastic.

DOCUMENTE Mugur Isărescu în arhivele americane. Cum a plecat viitorul guvernator BNR în delegație în Statele Unite la 27 de ani, selectat de ambasada SUA CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Mugur Isărescu în arhivele americane. Cum a plecat viitorul guvernator BNR în delegație în Statele Unite la 27 de ani, selectat de ambasada SUA

De asemenea, Vasilescu a afirmat că la Banca Națională există o mașină care verifică dacă există bani falși, scoate din circulație bancnotele deteriorate și le sortează pe categorii, dar nu le spală.

El a mai spus că "prăbușirea monedei naționale", care a trecut de la 4,7 lei la 4,8 lei pentru un euro, este de doi bani, iar în prezent nici nu mai atinge doi bani.

"Se discută foarte mult în aceste zile. Sintagmele care se folosesc sunt așa: cursul leu - euro a ajuns la un maxim istoric, se prăbușește moneda națională, precum și variante pe aceste sintagme. Toată prăbușirea monedei naționale, bunăoară există un prag, 20 februarie către 21. Acel prag a fost numit de presă pragul psihologic deoarece cursul leu - euro a trecut de la 4,7 la 4,8. Și această trecere a fost numită pragul psihologic. Și de atunci, din 20 spre 21 februarie și până în ziua de astăzi nu a fost moment lăsat de Dumnezeu în care presa să nu bată pe ideea de prăbușire a monedei naționale și pe maxim istoric. Toată această prăbușire este de doi bani. Și în zilele din urmă a scăzut și sub doi bani pentru că nu au fost numai zile de depreciere a monedei naționale, au fost combinații. O zi s-a depreciat, a doua zi s-a apreciat. Până la urmă a rămas un net. Netul acesta este în favoarea deprecierii, dar valoarea acestei deprecieri acum nici nu mai atinge doi bani. Este sub doi bani", a spus Adrian Vasilescu, la Digi 24.

viewscnt
Afla mai multe despre
bani transmitere coronavirus
cash coronavirus
adrian vasilescu bnr