UiPath, “unicornul” fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, poate fi evaluat la circa 26 miliarde de dolari prin listarea la New York, deși a ajuns recent la o evaluare de 35 miliarde de dolari, conform Reuters.
Compania intenționează să vândă 21,3 milioane de acțiuni la un preț cuprins între 43 și 50 de dolari pe acțiune.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
La acest nivel, compania va avea o capitalizare de piață de aproximativ 25,4 miliarde de dolari, dacă prețul IPO va fi stabilit la 50 dolari pe acțiune.
În martie, UiPath a publicat prospectul în vederea listării acțiunilor pe bursa de la New York.
Acțiunile companiei vor fi tranzacționate sub simbolul “PATH”.
Accel este cel mai mare investitor, cu o deținere de 28%, dar directorul general Daniel Dines nu a cedat nimic din control, având 91% din acțiunile cu drept de vot și o participație totală de 30%.
CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane
Documentul poate fi văzut AICI
UiPath a lansat procedurile de listare în decembrie anul trecut, anunțând la acel moment că a depus, în mod confidențial, un proiect de declarație de înregistrare la autoritatea americană de reglementare a pieței de capital (SEC).
CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!Noua evaluare a propulsat compania pe locul 5 în clasamentul celor mai valoroși "unicorni" (companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari). Între timp, UiPath a coborât o poziție în top, fiind depășită de startup-ul american Instacart, evaluat recent la 39 miliarde de dolari.
CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilorLansată în 2015, UiPath a devenit platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare. Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.
Compania a obținut venituri de 607,6 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, în creștere cu 81% raportat la anul fiscal precedent. Pierderile s-au redus de la aproape 520 milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari.