Umilința este un cadru foarte bun pentru a avansa pentru soluții AI mai bune, a fost mesajul transmis de Daniel Dines, fondatorul UiPath, într-o conferință susținută la Las Vegas,
El a demisionat în vară din poziția de co-CEO și a decis să rămână rămâne la UiPath într-un rol de director de inovare, pe o poziție nouă de Chief Inovation Office, în care se va concentra pe dezvoltarea inteligenței artificiale și a tehnologiei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
„Îmi dau seama că trebuie să gândești în termeni de umilință în procesul tău de luare a deciziilor, în abordarea și ascultarea oamenilor”, a spus acum Dines la theCUBE, studioul de streaming live al SiliconANGLE Media.
„Pentru mine, smerenia îți dă o direcție și este importantă pentru că eu cred că, la fel ca majoritatea oamenilor, nu m-am născut cu umilință deloc. Eram destul de arogant și nefericit. Și am văzut cum concurenții noștri au pierdut în fața noastră pentru că erau aroganți cu clienții. Și clienții în cele din urmă spun: „OK, să mergem cu ceilalți băieți, sunt mai flexibili, deschiși și ne ascultă.
Așa că așa mi-am dat seama că acesta este un principiu important al culturii noastre”, a continuat Dines.
El a exemplificat astfel modul în care compania s-a extins de la un produs de automatizare a proceselor robotizate la o platformă de soluții AI, datorită investițiilor timpurii în astfel de tehnologii.
Privind în perspectivă, UiPath își propune să exploreze diferite căi de integrare a AI pe baza feedback-ului clienților, deoarece compania continuă să-și extindă portofoliul de produse și acoperirea. Dines a subliniat importanța de a rămâne concentrat pe succesul pe termen lung, în special pe măsură ce industria începe să îmbine mediile fizice și software prin AI generativă. Deși Dines a recunoscut că așteptările actuale ale IA ar putea să nu fie pe deplin îndeplinite, el anticipează un „moment iPhone” pentru AI în următorii 10 ani.
În urmă cu doi ani, Daniel Dines, ajuns la un moment dat cel mai bogat român, dar pentru scurt timp, spunea că nu a cheltuit mulți bani pe obiecte și că îi plac hainele ieftine.
„Îmi place mâncarea bună și să beau vin bun sau whisky. Am oprit regimul care mă taxa pentru greutatea mea. Mă îngrășasem zece kilograme. Am început să fac mai mult sport”, spunea Dines.
CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemieDines a fost crescut într-un mic sat din România comunistă, este fiul unui profesor și inginer civil, deși spune că a fost crescut în mare parte de bunicii săi. „A fost cel mai fericit moment din viața mea”, spune el despre copilăria sa, cu zile petrecute jucând fotbal și tenis, precum și înot. Odată cu vârsta, a devenit un cititor pasionat, încercând chiar să scrie un roman când avea 17 ani, era relatat atunci.
În 1990, Dines s-a mutat la București, la câteva luni după revoluție, aparent pentru a studia matematica și informatica la universitate.
„Am fost la câteva cursuri, a fost groaznic. Acești profesori comuniști, această atmosferă, nu vă puteți imagina cât de plictisitor a fost totul. Scriau doar formule pe tablă. A fost foarte neinspirat, așa că, după câteva săptămâni, nu m-am mai dus deloc. Mi-am luat diploma, dar în termeni practici am mers doar la examene”, spunea acesta.
CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanaleÎn pofida bogăției sale, Dines spunea că nu a cheltuit mulți bani pe obiecte. „Am descoperit cel mai bun lucru pe care îl pot cumpăra banii în această lume și nu sunt bunuri. Îmi plac hainele sportive ieftine. Cel mai bun lucru este îndrumarea și sfaturile unor oameni extraordinari. Am avut privilegiul să joc tenis cu Victor Hănescu, care era pe locul 26 în lume. Este un lucru important”.
În același timp, titlul de cel mai bogat om din România i-a creat doar dezavantaje, spunea el, argumentînd prin faptul că, astfel, atenția a fost mutată de la companie.
"Am trăit foarte prost la 20 de ani, apoi la Microsoft am trăit ca un american de clasă mijlocie, după ce m-am întors în România, am trăit din 2.000 de euro pe lună în următorii 10 ani. Nu merită să te lupți toată viața pentru a obține bani dacă vrei o vacanță mai plăcută, acesta este cel mai prost lucru din lume „, spunea el, adăugând că banii nu înseamnă atât de mult pentru el.
Dines mai spunea că nu crede în construirea dinastiilor și intenționează să-și dea o mare parte din averea sa.