Puternicul fond de investiții ARK Invest, controlat de Cathie Wood, acționar și la Tesla, a cumpărat acțiuni ale UiPath, reducând în același timp din participația în Tesla, infomează Reuters.
Fondul a cumpărat aproximativ 2,74 milioane acțiuni UiPath și a vândut 163.981 acțiuni Tesla, conform streetinsider.com.
ARK Investment Management este acționar de Top 20 al producătorului de vehicule electrice Tesla, cu o capitalizare de piață de peste 700 de miliarde de dolari.
UiPath, primul unicorn românesc, a vândut ieri acțiuni peste intervalul de preț țintit cu ocazia Ofertei sale Publice Inițiale (IPO) derulată la Bursa de la New York, operațiune în cadrul căreia a strâns 1,34 miliarde de dolari.
Producătorul de software a vândut 23,89 milioane acțiuni la un preț de 56 dolari per acțiune. În urma acestui IPO, UiPath este evaluat la 29 de miliarde de dolari.
UiPath, companie care numără printre acționari nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP and Sequoia, utilizează inteligența artificială și instrumente digitale pentru a ajuta mari companii și agenții guvernamentale să își automatizeze procesele de rutină în domenii precum contabilitate și resurse umane.
Luni, Profit.ro a anunțat că UiPath și-a majorat intervalul de preț vizat cu prilejul IPO-ului până la un unul cuprins între 52 și 54 de dolari pe acțiune, de la unul cuprins între 43 și 50 de dolari anterior. Din acțiunile vândute, 9,4 milioane au venit de la UiPath și aproximativ 14,5 milioane de la investitorii actuali.
Oferta publică inițială a celor de la UiPath vine pe fondul unei explozii a listărilor companiilor din sectorul tehnologiei, în condițiile în care start-up-urile vor să profite de cererea mare a investitorilor pentru noi acțiuni, cu ritm de creștere mare, în sectorul tehnologiei.
CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transferUiPath, startup din domeniul automatizării proceselor din companii, desprins în 2015 dintr-o mică firmă românească de apartament, a devenit unicorn – companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari – în 2018, după organizarea a doar două runde de finanțare.
La ultima rundă de finanțare, în februarie anul acesta, compania fondată de Dines și Marius Tîrcă a fost evaluată la 35 miliarde de dolari.
Startup-ul dezvoltă și vinde tehnologie RPA, roboții software creați de companie fiind programați să preia munca de tipul "copy-paste" a angajaților.
Compania a obținut venituri de 607,6 milioane de dolari în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie, în creștere cu 81% raportat la anul fiscal precedent. Pierderile s-au redus de la aproape 520 milioane de dolari la 92,4 milioane de dolari.