Un grup de acționari de la SIF Transilvania solicită convocarea AGA pentru discutarea schimbării managementului

Un grup de acționari de la SIF Transilvania solicită convocarea AGA pentru discutarea schimbării managementului
scris 16 dec 2015

Mai mulți acționari, care dețin 8% din capitalul social al SIF Transilvania (SIF3), solicită convocarea AGA pentru a pune în discuție managementul lui Mihai Fercală, considerat defectuos și care ar fi generat pierderi de aproximativ 50 milioane de euro în ultimii ani. 

Acționarii vor revizuirea modelului actual de business în vederea eficientizării activității și alinierii societății la practicile de bună guvernanță existente la nivel european, spune un comunicat al acționarilor respectivi remis astăzi Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Semnatarii care dețin acțiuni reprezentând 8,09% din capitalul social al SIF Transilvania sunt fondurile Certinvest, fondul de pensii private "Pensia mea", fondul de investiții Broadhurst Investments și o serie de acționari persoane fizice, între care Constantin Frățilă și Radu Toia, fostul director în cadrul reglementatorului pieței și care luni a obținut un loc și în Consiliul de Administrație al operatorului de piață Bursa de Valori București.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Investiții greu de recuperat pe segmentul hotelier

Ei aduc în discuție faptul că actualul management, considerat defectuos, ar fi generat pierderi de aproximativ 50 de milioane euro, un exemplu dat fiind investițiile directe și indirecte din ultimii 7 ani ale societății, în valoare de 100 milioane euro, în cele opt hoteliere din portofoliul SIF3 și despre care spun că "au fost luate fără planuri de business asociate și fără o justificare economică".

"Aproape niciunul dintre hotelurile renovate nu este în prezent profitabil, iar perspectivele de recuperare a investițiilor într-un orizont de timp rezonabil, cu același tip de management învechit, sunt nule", spun în comunicat acționarii care au solicitat convocarea AGA.

Strategie pentru administrarea participațiilor majoritare

Propunerea este ca o nouă echipă de management să elaboreze strategia de dezvoltare a societății bazată pe o abordare de tip ”private equity”, raportată în principal la deținerile majoritare de capital ale societății în domeniul turismului, în domeniul dezvoltării imobiliare și în cel al instituțiilor financiare non-bancare. Aceasta ar urma să fie supusă ulterior aprobării acționarilor.

De altfel, conform declarației lui Radu Toia prinsă în comunicat „creșterea rolului acționarilor în actul decizional reprezintă un pas esențial în reformarea SIF Transilvania și în îmbunătățirea actului de management."
 

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
sif transilvania
mihai fercala
constantin fratila
radu toia
certinvest
broadhurst