Tranzacții de 100 milioane lei la BVB

Tranzacții de 100 milioane lei la BVB

Sursa foto: Tsung-lin Wu | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 iul 2024

Indicele BET a atins un nou maxim, pe o lichiditate consistentă.

Raliul a continuat neabătut pentru indicele Dow Jones Industrial Average care a atins noi maxime istorice deasupra pragului de 41.000 de puncte. Prin contrast, indicele de tehnologie Nasdaq100 suferea la jumătatea orarului de tranzacționare un recul de 2,5%, închiderea fiind „roșie” și pentru cele mai importante burse europene, cele de la Londra, Paris și Frankfurt.

Urmărește-ne și pe Google News

Este contextul mixt în care cumpărătorii au avut puterea de a se activa la BVB șio a împinge piața în sus pe volume substanțiale. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 100,95 milioane lei (20,32 milioane euro), susținut, în primul rând, de schimburile însumând 41,35 milioane lei, realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au crescut cu 0,46%, până la prețul de 33,05 lei/acțiune. Acestora li se adaugă și un transfer special în valoare de 1,08 milioane lei, în piața deal. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat, de asemenea, cu 1,18%, până la prețul de 21,45 lei/acțiune, pe trtanzacții de 1,30 milioane lei.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proiectul Contrapărții Centrale – poticnit în negocieri comerciale. Dincolo de licența Euronext, entitatea a fost îndrumată către o terță companie de tehnologie. Potențială creștere considerabilă a costurilor

Indicii au avut evoluții pozitive pe linie: +0,32% pentru indicele compozit BET-XT, +1,36% pentru indicele financiar BET-FI, care a închis la nivelul de 61.117,95 de puncte, +0,04% pentru indicele energetic BET-NG și +0,24% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 18.621,52 de puncte, atinge pentru a 3-a sesiune consecutiv o valoare-record.

Tranzacții de 100 milioane lei la BVB

Dincolo de tabloul indicilor, ședința nu a fost de un „verde” aprins. Pe a 2-a activitate a zilei, de 14,93 milioane lei, titlurile Hidroelectrica (H2O) s-au corectat cu 0,62%, până la prețul de 127,40 lei/acțiune, în timp ce titlurile OMV Petrom (SNP) au câștigat doar un anemic 0,06%, până la prețul de 0,7820 lei/acțiune, pe volume echivalente de 13,97 milioane lei.

La același capitol de energie, titlurile Electrica (EL) au avut un salt de 1,24%, până la prețul de 16,30 lei/acțiune, pe cu 5,45 milioane lei, titlurile Romgaz (SNG) au staționat la prețul de 5,9000 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,39 milioane lei, și titlurile Transgaz (TGN) s-au apreciat cu 1,79%, până la prețul de 25,60 lei/acțiune, pe transferuri de 1,41 milioane lei.

TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei CITEȘTE ȘI TABEL Producția de gaze a OMV Petrom a scăzut cu doar 2%, sub rata anuală estimată. Vânzările către terți s-au diminuat considerabil. Avertismentul companiei

Cu un puseu de revenire de lichiditate, în sesiunea de miercuri de 4,72 milioane lei, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au retras cu 0,15%, până la prețul de 0,3994 lei/acțiune. Acestea au fost urmate, cu tranzacții de 2,88 milioane lei, de titlurile Transport Trade Services (TTS) care s-au corectat cu 0,20%, până la prețul de 24,95 lei/acțiune.

În rest, reperul unor volume echivalente cu 1 milion de lei au mai fost depășite de doar 2 acțiuni, ambele în staționare, respectiv One United Properties (ONE), cu închidere la prețul de 0,8750 lei/acțiune, și titlurile Digi Communications (DIGI), cu închidere la prețul de 65,00 lei/acțiune, care conferă operatorului telecom o capitalizare bursieră de 6,50 miliarde lei (1,31 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
hidroelectrica
tts
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica