Transilvania Construcții, prima societate de pe bursă care a folosit mecanismul dividendelor trimestriale, va fi retrasă de la tranzacționare

Transilvania Construcții, prima societate de pe bursă care a folosit mecanismul dividendelor trimestriale, va fi retrasă de la tranzacționare
scris 6 feb 2020

Transilvania Construcții, controlată de familia Timofte, va fi retrasă de la tranzacționare pe bursă, urmând să fie transformată în societate de tip închis.

Deși și-a redus cu 7% afacerile în primele 3 trimestre, Transilvania Construcții a obținut un profit net superior cu aproape 2 treimi mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Acționarii Transilvania Construcții (COTR) au votat la finele anului trecut distribuirea de dividende în baza rezultatului la S1, însă compania a continuat să vină cu vești bune pentru acționari. Compania a păstrat dinamica bună a profitabilității și la T3, deși afacerile au sufert un declin în pofida sezonului verii, care de regulă favorizează segmentul de construcții, care este secundar la companie, pe lângă cel de închirieri de spații logistice.

Transilvania Construcții a realizat în primele 9 luni din2019 venituri totale din exploatare de 27,65 milioane lei, în scădere cu 6,99% față de cele de 29,73 milioane lei. În același interval de raportare, cheltuielile totale din exploatare au fost amputate cu 29,42%, la 15,81 milioane lei, de la 22,40 milioane lei.

Acesta este contextul în care compania a obținut o creștere de 61,61% a profitului operațional, la 11,83 milioane lei, de la 7,32 milioane lei. Dinamica a fost smilară, +61,04%, la nivelul profitului net, care a urcat la 6,78 milioane lei, de la 4,21 milioane lei. La S1 societatea afișa un câștig net de 4,30 milioane lei.

Profitul net la 9 luni al AAGES scade cu un sfert, la un nivel cu puțin peste 2 milioane lei CITEȘTE ȘI Profitul net la 9 luni al AAGES scade cu un sfert, la un nivel cu puțin peste 2 milioane lei

Activele totale ale Transilvania Construcții erau, la 30 septembrie, de 240,74 milioane lei, cu 4,71% mai mari decât cele de 229,91 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile au urcat cu 6,33%, la 143,29 milioane lei, de la 134,76 milioane lei. Compania menționa la raportarea semestrială utilizarea creditului pentru dezvoltarea depozitului 39, cu suprafață de 14.000 metri pătrați, din Parcul Logistic Transilvania.

Transilvania Construcții, firmă controlată în proporție de 94,78% de familia Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu) este listată la Bursa de Valori București, unde se tranzacționează sporadic. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
bvb
bursa