Acționarii SIF Banat Crișana sunt convocați pentru a aproba reducerea capitalului social după primul program de răscumpărări, dar și pentru achiziția a alte 20 milioane titluri tot în vederea anulării acestora.
Încurajată de aprecierea cotației pe parcursul primului program de răscumpărări, conducerea SIF Banat Crișana (SIF1) convoacă Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 10 octombrie în vederea aprobării unui nou program de buy-back.
Pe ordinea de zi a AGEA figurează și înregistrarea anulării titlurilor achiziționate în programul de răscumpărări încheiat recent, astfel încât, în urma operațiunii de piață, capitalul social al SIF Banat Crișana va fi de 52 milioane lei, împărțit în 520 de milioane de titluri cu valoare nominală de 0,10 lei/acțiune.
Din această valoare, alte 3,48% din titluri, respectiv 20 milioane de acțiuni ar urma să fie răscumpărate de societate în cadrul unui al doilea program de buy-back, desfășurat tot în vederea anulării titlurilor și a reducerii capitalului social.
Dacă va fi aprobat de acționari, noul program se va desfășura în termen de 12 luni de la aprobarea deciziei AGEA în Monitorul Oficial și achizițiile se vor derula la prețuri cuprinse între 0,50 lei/acțiune și 3,41 lei/acțiune.
Recentul program s-a încheiat după derularea unei oferte accelerate de răscumpărare la prețul de 1,70 lei/acțiune, cu aproximativ 8% peste prețul de piață, dar la jumătate față de ultima valoare unitară a activului net de 3,4102 lei/acțiune, echivalent pentru un activ net de 1,87 miliarde lei, de la sfârșitul lunii iulie.
Piața a primit favorabil știrea, tedința fiind de urcare a cotației în ultima parte a ședinței de tranzacționare de astăzi, titlurile închizând la prețul de 1,67 lei/acțiune, care dau acțiunilor societății încă un discount de piață de 51,03%.
Tocmai reducerea acestui disount este ceea ce vizează conducerea SIF Banat Crișana. Președintele societății, Bogdan Drăgoi, declara pentru Profit.ro că răscumpărările reprezintă cea mai eficientă metodă în vederea atingerii acestui obiectiv. "Este în avantajul acționarului", spunea el.