Rezultatele financiare la 9 luni ale OMV Petrom ajută bursa să se aprecieze. Salt de peste 3,5% al titlurilor companiei

Rezultatele financiare la 9 luni ale OMV Petrom ajută bursa să se aprecieze. Salt de peste 3,5% al titlurilor companiei

Sursa foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

scris 29 oct 2024

Deși pe volume sub activitatea medie zilnică de tranzacționare a ultimilor ani, indicele titlurilor blue-chip a avut un impuls de apreciere, până la un reper tehnic.

Bursele mari ale lumii au fost în zodia unor mișcări neconcludente, evoluțiile fiind divergente de la un indice la altul și oscilațiile peste sub și nivelurile de referință în diverse etape ale orarelor de tranzacționare. În acest context neclar, totuși investitorii de la BVB au avut puterea să ridice piața.

Urmărește-ne și pe Google News

Aceasta poate ar fi fost în derivă, în nota existentă pe extern, dar a fost impulsionată de saltul de 3,58%, până la prețul de 0,7375 lei/acțiune, al titlurilor OMV Petrom (SNP), pe fondul unor schimburi de 6,98 milioane lei. Este o performanță care vine ca urmare a raportării financiare la 9 luni care indică o majorare cu 54% a profitului net, la 3,9 miliarde lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Acționarii Autonom aprobă lansarea unei emisiuni de obligațiuni de până la 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Acționarii Autonom aprobă lansarea unei emisiuni de obligațiuni de până la 30 milioane euro

Este mișcarea ce a avut puterea de a influența piața în ansamblul ei, așa cum se vede pe tabloul indicilor: +0,57% pentru indicele compozit BET-XT, +1,12% pentru indicele de energie BET-NG și +0,76% pentru indicele reprezentativ BET, care, la nivelul de 17.504,24 de puncte, testează media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Rezultatele financiare la 9 luni ale OMV Petrom ajută bursa să se aprecieze. Salt de peste 3,5% al titlurilor companiei

Dincolo de vestea bună dinspre cea mai importantă companie petrolieră românească, piața a fost în suferință. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 41,48 milioane lei (8,34 milioane euro), sub media ultimilor ani, și acesta ajutat de un transfer special în valoare de 8,60 milioane lei efectuat în piața deal cu acțiuni Hidroelectrica (H2O). Titlurile producătorului național de energie hidro au adunat tranzacții de 2,62 milioane lei și în piața reglementată, unde cotația a avansat cu 0,25%, până la nivelul de 122,30 lei/acțiune.

Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea vizează delistarea certificatelor de depozit de la Londra

Tot pe segmentul de energie, titlurile Electrica (EL) s-au depreciat cu 0,31%, până la prețul de 12,86 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,44 milioane lei. După închiderea ședinței de tranzacționare, emitentul a notificat piața că va avea un nou președinte al Consiliului de Administrație în persoana lui Mihai Diaconu, până la data de 31 ianuarie 2025.

Cea mai mare activitate, de 9,45 milioane lei, s-a realizat pe titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au câștigat 0,36%, până la prețul de 27,90 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 25,58 miliarde lei (5,13 miliarde euro). Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au scăzut cu 1,95%, până la prețul de 0,3418 lei/acțiune influențând și declinul de 0,76% al indicelui fondurilor alternative de investiții BET-FI, care a închis la nivelul de 61.904,86 de puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
hidroelectrica